Nyutgivet med Broberg och Lundström

Se och hör uppsalaförfattarna Peter Lundström och Ulf Broberg presenterar polisromanen "Bödelns leende".

I februari 2014 besökte Ulf Broberg och Peter Lundström Stadsbiblioteket i Uppsala för att presentera boken Bödelns leende (2013). Du som inte var på plats kan se vår film från författarbesöket.

Om boken

Omslagsbild till boken "Bödelns leende".
Berättelsen börjar med ett brutalt mord i Mogadishu på en amerikansk marinsoldat, som får sin upplösning i en utpressningshistoria i Uppsala. Offentliga personer figurerar i boken i sina ämbeten, uppdrag eller yrken. I övrigt är eventuella likheter med verkliga personer rena tillfälligheter och helt oavsiktliga från författarnas sida. Inte minst finns förre länspolismästaren Göran Lindberg med.

Bödelns leende handlar om poliserna på rikskriminalen, Säpo och Uppsalapolisen och är den sjunde boken från Peter Lundström och Ulf Broberg på detta tema. Det är också den fjärde boken i en planerad dekalogi - en serie om tio böcker.

Om författarna

Peter Lundström arbetar som kriminalkommissarie på Rikspolisstyrelsen. Han har omfattande erfarenhet av och stor insikt i gränsöverskridande grov kriminalitet och dess verkningar i Sverige. Lundström arbetar i dag med polisens inre säkerhet.

Ulf Broberg är frilansjournalist med ett tiotal böcker bakom sig. Ulf har stor kunskap om svensk räddningstjänst, akutsjukvård, rättsväsende samt polisverksamhet.

 

Se vår film (34:54)

 

Läs mer:

Text och film: Anna Theorell och Carin Carlsson
Bilder: Författarna Peter Lundström och Ulf Broberg. (Foto: Sven Tideman); Omslagsbild

Målgrupp:

Taggar:

Skrivet av: Carin Carlsson den 27 februari 2014