Nyutgivet med Sten Rylander

Den afrikanska kontinenten genomgår många förändringar. En som har följt utvecklingen i Afrika är den före detta diplomaten Sten Rylander. Se och hör honom presentera sin bok "Afrika vänder – en kontinent i förändring".

Den 19 mars 2014 besökte Sten Rylander Stadsbiblioteket i Uppsala för att presentera sin bok Afrika vänder – en kontinent i förändring (2014).

Sten Rylander har gedigen erfarenhet från Afrika genom arbete för Utrikesdepartementet och Sida. Han har bland annat varit ambassadör i Angola, Namibia, Tanzania och Zimbabwe och Sida-chef i Botswana och Lesotho.

Positiva förändringar i Afrika

Omslagsbild till Afrika vänder - en kontinent i förändring.
För ett par decennier sedan var bilden av Afrika präglad av krig, svältkatastrofer och larmrapporter om aids. I dag är bilden av kontinenten en annan. Analytiker talar om snabb ekonomisk tillväxt och större politisk stabilitet. Afrika har blivit en kontinent av möjligheter. Vad ligger bakom denna vändning?

Den tidigare ambassadören Sten Rylander har i över 30 år följt den afrikanska utvecklingen på nära håll. Han menar att kontinenten har stor framtidspotential i kraft av rika naturresurser och en växande konsumentmarknad. Samtidigt är fattigdomen fortfarande utbredd och inkomstklyftorna ökar.

I boken Afrika vänder analyserar Sten Rylander kontinentens möjligheter och utmaningar. Boken fokuserar på länderna söder om Sahara.

Intresset för Afrika växer. Ungefär samtidigt som Sten Rylander bok kom Erika Bjerströms bok Det nya Afrika (2014).

Sten Rylander har tidigare skrivit den kritikerrosade biografin Nelson Mandela (2012).

 

Se vår film när Sten Rylander presenterar sin bok (41:15)

 

Bilder: Sten Rylander (Foto: Hasse Schröder) ; Omslagsbilder

Målgrupp:

Taggar:

Skrivet av: Carin Carlsson den 31 mars 2014