Odd och frostjättarna

Vikingapojken Odd längtar efter våren. Han har längtat länge. Det verkar nästan som om någon bestämt att det ska vara vinter för evigt.

Omslagsbild till Odd och frostjättarna.
Världen är mörk och kall. Alla vikingar håller sig inomhus och väntar otåligt på våren. Odd är tolv år gammal och är en envis och listig pojke som helst håller sig för sig själv. Hans riktiga pappa är död.

En natt när han övernattar i sin pappas gamla skogshuggarkoja händer det något märkligt. Något som är så fantastiskt att det är tur att det händer just Odd, som inte bara är listig och klok utan också ovanligt hjälpsam. Odd blir nämligen väckt av tre djur den där natten i kojan. En räv, en örn och en björn. De har kommit för att be Odd om hjälp mot de hemska frostjättarna som vill att det aldrig mer ska bli vår.

Det här är en lättläst äventyrsbok om vikingar som påminner om en saga. Författaren Neil Gaiman är en mästare på att förvandla gamla myter till spännande barnböcker. Odd och frostjättarna är en härlig berättelse som passar särskilt bra att läsa så här på vintern!

Tipsat av : Anders Ödman

 

Målgrupp:

Taggar:

Skrivet av: Anders Ödman den 19 mars 2012