På Bok & Bibliotek 2012
Den 27-30 september är det bokmässa i Göteborg. Många medarbetare från länets bibliotek åker dit. Vad har deltagarna för förväntningar? På denna sida kan du även följa Biblis twitterflöde från bokmässan.
Tre frågor inför mässan
Vi passade på att ställa tre frågor inför mässan till några av länets mässbesökare.
1. Årets tema är Norden, har du någon favoritförfattare från de nordiska grannländerna?
2. Vad ser du mest fram emot på mässan?
3. Vad är det bästa med mässan?
1. Erlend Loe. Honom vill jag gärna återse. Jag såg honom på mässan för 5-6 år sedan då jag precis läst Doppler. Udda, absurd, intelligent och rolig typ med ett stort allvar.
2. Att höra KG Hammar samtala med Ingrid Betancourt, fånge hos FARC-gerillan i Colombia i mer än 6 år. Hennes öde berörde mig medan kidnappningen varade. KG Hammar har jag också stor respekt för.
3. Att gå på seminarier och se och höra alla dessa författare och ta del av det som pågår i den litterära världen, att vara mitt uppe i det… liksom.
1. Jamen, Knausgård. Och så gillar jag den danska författaren Helle Helle och islänningen Einar Már Gudmundsson. Men min nordiska favoritförfattare är nog ändå Kjell Westö.
2. Jag ser fram emot att lyssna på och delta i debatten om e-böcker på bibliotek. Och så hoppas jag förstås att jag ska hitta någon ny nordisk favoritförfattare.
3. Att det är som en egen värld, att man försvinner in i ett universum av böcker och författare. Det är som om världen utanför nästan inte existerar.
Lisa twittrar från bokmässan. Längre ner på sidan kan du följa henne.
1. Norge - Stian Hole, en relativt ny barnboksförfattare och illustratör. Cora Sandel håller ännu. Danmark - Leif Esper Andersen gjorde ett starkt intryck med sina ungdomsböcker. Dea Trier Mörch var en lysande stjärna med text och illustrationer på 70-talet. Finland - Arto Paasilinna som kan ge sig till att skriva en skröna om Kolletivt självmord. Märta Tikkanen kan skildra livet. Blandad kompott alltså!
2. Seminarier om barn och läsning. Vi måste hitta vägar till framför allt pojkarnas läslust.
3. Det bästa med mässan är att få bli totalt uppslukad av seminarier, möten och samtal under en "längre" sammanhängande period.
1. En av mina favoritförfattare är danska Janne Teller som precis kommit med boken ”Om det var krig i Norden”.
2. Jag ser fram emot att lyssna på Stefan Casta. Han ska berätta om sin nya bok Under tiden, som är en fortsättning på Den gröna cirkeln.
3. Det bästa med mässan är alla boktips man får.
Följ Bibli från Bok & Bibliotek på twitter