Påsklovskul på biblioteken!

Visst vet du väl att det finns massor av roligt att göra på biblioteken i påsk? Titta här!

Vecka 14

Äggande tävlingar!
Karlholms bibliotek • Skärplinge bibliotek Tierps bibliotek • Örbyhus bibliotek
Var med i en spännande trekamp! Vilka gömmer sig i påskäggen? Hur många hönor har rymt på barnavdelningen? Hur många saker finns det i burken? Var med och lös spännande klurigheter! Du kan vinna fina priser. Se bibliotekens öppettider på Biblinords startsida

 

3-4 april kl 10.0013.00.
Maskmakarverkstad

Skärplinge bibliotek
Vi skapar stora masker som konstverk! Först skulpterar vi ett original i lera, på det görs själva masken i gips. Sedan målar och dekorerar vi maskerna. Ålder 9-15 år (yngre barn välkomna med vuxen i sällskap). Ingen avgift. Ta med oömma kläder! Liten fika finns. Anmälan och frågor till asa.norling@utb.tierp.se eller 070-086 87 07. Arrangör: Kulturskolan.

 

3-6 april kl 13.0015.00
Påskpyssel
Tierps bibliotek
Kom och skapa fina och roliga påskpynt på Tierps bibliotek! Drop-in.

 

7 april klockan 10.3011.30
Familjelördag: Teatern Vilse i bokhyllan
Tierps bibliotek 

Kända barnboksfigurer har trillat ut ur sina böcker under bokbussens skakiga färd. Hur ska de ta sig tillbaka? Se en pytteliten dockteater som passar i en bokhylla! För alla åldrar. Spelas av Teater Skata. Boka plats: 0293-21 82 60.

 

Fram till 7 april
Utställning: Björnar, buskis och blodtörstiga bestar
Utställningshallen, Tierps bibliotek
I påskveckan är det sista chansen att se serieskaparen Jimmy Wallins utställning. Jimmy har arbetat med serietidningar som Bamse och 91:an, men han har också gjort faktaböcker om ämnen som zombieöverlevnad och djurbajs.

 

För tips på fler roliga saker att göra under påsklovet, se www.tierp.se/lov