Pojkarna

När en blommas nektar förvandlar Kim, Momo och Bella till pojkar öppnar sig en helt ny värld.

Kim, Bella och Momo är bästa kompisar. De är vanliga 14-åriga tjejer med kroppar som växer och ändras. Som sådana får de stå ut med en hel del kränkningar, tafsande och kommentarer från killarna på skolan. På kvällarna hänger de ofta i Bellas växthus, där de leker maskerad och klär ut sig. Växthuset blir som en frizon där de kan vara sig själva.

En dag växer en ny sorts blomma upp i Bellas växthus. Den är stor och ståtlig med trumpetformat huvud. I en av sina lekar tar flickorna nektar från blomman och blandar det i en dryck. När de dricker brygden händer något magiskt -de förvandlas till pojkar.

Som pojkar blir de bemötta på ett helt annat sätt än de blev som flickor. De kan röra sig i staden med en ny frihet och slipper killarnas blickar på sig. I sin pojkkropp träffar Kim en kille som heter Tony. Han är våldsam och farlig men har en stark dragningskraft på Kim som blir förälskad i honom och dras in i hans destruktiva värld.

Pojkarna är en fascinerande bok som ger mycket att fundera vidare kring. Vad är det som avgör vilket kön vi tillhör? Finns det på insidan eller utsidan? Hur skiljer sig tjejers värld och möjligheter från killars?

 

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Ann-Sofie Rönnbäck den 28 september 2011