Program hösten 2016

Spana in vad som händer på biblioteket i höst!

bild på broshyr

bild på broshyr
Nytt höstprogram för konst och kultur på Möbeln!
Klicka på länken nedan för hela programmet eller plocka upp en folder på biblioteket.
Folder biblioteket hösten 2016

Kultur och fritid fortsätter att satsa på bredd i höstens program och utställningar. Vi vill puffa lite extra för vårt nya koncept med familjelördagar. Vi välkomnar även Erika Åberg till vårt bibliotek med en föreläsningsserie i byggnadsvård. Precis som förra året blir det kulturlov under höstlovet med både roliga, läskiga och intressanta inslag. Bland annat får du lära dig hur du kan överleva en zombieapokalyps!

I höst händer det något särskilt för barn och unga alla lördagar från 3 september till 17 december! Vi kallar satsningen för ”Familjelördagar” eftersom hela familjen är välkommen. Alla arrangemang utom ett är på Tierps bibliotek. Varje Familjelördag avslutas såklart med gratis fika.

Under hösten erbjuds även en föreläsningsserie om byggnadsvård tillsammans med Erika Åberg från TV-serien ”Det sitter i väggarna”. Erika bor på en hundraårig bondgård några kilometer norr om Söderfors, där det alltid restaureras någonstans. Den första föreläsningen, som äger rum den 31/8 har temat ”Byggnadsvård i vardagen” och innehåller tio inspirerande tips om hur du får tid, råd och ork att restaurera ett hus! Den 17/11 är det dags för den andra delen i serien som då har fokus på att lära känna sitt hus. Vad heter husets olika delar? Hur upptäcker man skador? Vart får man tag på reservdelar och bra byggnadsmaterial?

I december kommer konstnären Gunilla Paetau Sjöberg med sin utställning ”Brandplats” med textil skulptur. Gunillas konst finns representerad hos såväl Nationalmuseum som Statens Konstråd och har gjort flera separatutställningar både i Sverige och internationellt. Vernissage med konstnärssamtal kommer äga rum lördagen den 17 december.

Hjärtligt välkomna till en spännande höst!

Skrivet av: Hanna Hansell den 18 augusti 2016