Sätt mig i brand!

En bok för dig som gillar spänning med romantiska inslag, lovar Sofie som har läst den.

Sätt mig i brand! är den avslutande delen i trilogin om Juliette. De två första böckerna heter Rör mig inte! och Rädda mig inte!.

Serien handlar om Juliette som har en "förbannelse", det tycker hon i alla fall. Hon kan inte röra människor, om hon gör det händer hemska saker. Ingen, inte ens hennes egna föräldrar, har någonsin älskat Juliette. Hon sitter inspärrad för något som var en olyckshändelse.

Allt förändras dock när Juliette blir tagen till en militärbas för att bli andvänd som ett vapen. Där träffar Juliette Adam, en soldat som har gåvan att kunna röra henne. Juliette och Adam faller för varandra och bestämmer sig för att rymma, men kan de verkligen lyckas? Väl på rymmen snubblar de över motståndsrörelsen omega point och tillsammans med dem kämpar de för att störta återetablissemanget.

Juliette vaknar upp efter att ha blivit skjuten i bröstet och överlevt. När hon vaknar vet hon inte var hon är eller vad som har hänt. Hon vet inte om hennes vänner lever eller om deras  revolution mot återetablissemanget har lyckats. Hon upptäcker att det är Warner, hennes fiendes son och översten som höll henne fången på militärbasen, som har räddat henne. Hela omega point, som varit Julietts, Adams och resten av deras teams bas, har blivit bombat i och med revolutionen. Och det verkar inte som om någon har överlevt.

Juliette sörjer sin före detta kärlek Adam, men inte så mycket som hon väntat sig. Hon utvecklar nya känslor för Warner och han lovar att slåss vid hennes sida mot sin far för att försöka rätta till världen. Juliette och Warner planerar i hemlighet en taktik för att besegra återetablissemanget men hur kan två personer besegra en hel armé?

En dag tar Warner med sig Juliette ut till det som är kvar av Omega Point. Där får hon bevis för att Adam fortfarande lever. Allt förändras, nu måste hon välja mellan Adam och Warner. Hon måste välja vem hon vill kämpa med och vem hon älskar.

Jag tycker den här serien är helt fantastisk! De tidigare två böckerna har varit jättebra och man kan inte sluta läsa dem. Det var samma sak med Sätt mig i brand!. Man är fast ifrån den första sidan och bara måste veta vad som händer. Man fastnar verkligen för karaktärerna och handlingen är jättebra.

Det är spännande, romantiskt och actionfyllt. Huvudpersonen Juliette går igenom många saker som man faktiskt kan relatera lite till även fast hon lever i en dystopisk värld och det tycker jag är bra, man förstår huvudpersonen. Jag tyckte att slutet på serien var väldigt bra gjort, lite snabbt kanske men jättebra.

Det här är en serie för dig som vill att det händer spännande och intressant saker hela tiden och samtidigt vill ha lite romans inblandat.

 

Vill du recensera ungdomsböcker för webben?

Du som är mellan 13 och 19 år kan vara med. Skriv en recension och du får boken.

Läs mer: Bli recensent

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Sofie, recensent den 6 oktober 2014