Så här lånar du

För att låna böcker hos oss behöver du ett lånekort. Kom in till oss, så ordnar vi det!

När du kommer till biblioteket

Första gången du kommer in på biblioteket bör du gå till informationsdisken. Där kan du berätta för personalen om ditt ärende så hjälper vi dig.

Lånekort är gratis om det är första gången du skaffar det hos oss. Du behöver en legitimation och en adress för att få ett lånekort. 

I samband med registreringen behöver du godkänna våra lånevillkor. Du kan läsa om dem här på vår hemsida. Kom ihåg att ta med din fotolegitimation så vi kan se att du är du. Om du är under 18 år behöver du inte visa legitimation, men du måste ha målsmans underskrift på ett förbindelsekort. När allt är registrerat i vårt system får du ditt kort. Du kan låna med det på en gång.

När du registrerar dig för ett lånekort kan vi lägga in en PIN-kod på fyra siffror. Den kan du använda för att logga in på vår hemsida. Där kan du göra omlån och beställa litteratur själv på datorn eller med mobilen.

Hur lånar jag?

När du hittat det du vill låna med dig, ta med dig det och ditt lånekort tillbaka till lånedisken. Där kan personalen visa dig hur du använder självbetjäningen. Fråga oss om du behöver hjälp eller om du vill få ett boktips!

Lämna tillbaka böcker

Återlämna gärna på det bibliotek där du har lånat, men det går även bra att lämna på de andra biblioteken i Tierps kommun. När biblioteket är stängt kan du använda våra bokinkast i Skärplinge, Karlholm, Söderfors och Örbyhus. Tierps bibliotek har inget bokinkast.

Om du tycker att det är svårt att komma ihåg att återlämna böckerna i tid kan tjänsten Övertidsvarning vara något för dig. Det betyder att vi skickar en påminnnelse dagen innan lånetiden går ut. Du kan få påminnelsen som e-post eller sms.Omlån

Om du inte hinner läsa klart boken kan du göra två omlån. Du kan göra det själv på hemsidan eller kontakta biblioteket. 

Reservation

Ibland när du söker efter en bok händer det att den är utlånad. Då kan du reservera den på hemsidan eller fråga på biblioteket. Du hamnar då i en kö tillsammans med andra som vill läsa boken. När det blir din tur att låna boken hör vi av oss till dig.

Mina sidor

På hemsidan kan du kan logga in och reservera och låna om själv. Första gången du loggar in behöver du skapa ett konto med hjälp av ditt lånekort och en pinkod. Pinkoden får du av personalen när du skapar ditt lånekort. 

Mina sidor