Sankta psyko

I boken Sankta Psyko lämnar Johan Theorin Öland som han tidigare skrivit om och beger sig istället till en påhittad ort på Västkusten.

Hit kommer Jan Hauger för att söka en tjänst som förskollärare. Men Gläntan är inte en vanlig förskola. Det ligger i anslutning till Sankta Patricia – i folkmun kallat Sankta Psyko – ett säkerhetsklassat sjukhus där psykiskt störda våldsbrottslingar vårdas. Gläntan är sjukhusets egen förskola där patienternas barn vistas.

Jan har ett speciellt syfte med att börja arbeta den här förskolan. Han misstänker nämligen att hans ungdomskärlek Alice Rami finns intagen på sjukhuset. Med hjälp av insmugglade brev försöker Jan få kontakt med Alice, men allt går inte som han tänkt sig utan situationen går överstyr och det hela slutar på ett helt annat sätt än Jan hade tänkt sig.

Den här boken är ganska bra, en spännande thriller, men inte lika bra som Johan Theorins tidigare böcker som utspelar sig på Öland. De böckerna tyckte jag var lysande men den här är lite förutsägbar även om han håller spänningen uppe in i det sista.

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Ulf Georgson den 22 februari 2012