7stories

Visste du att det bara finns sju olika slags berättelser i hela världen? Vilken är din berättelse? Vill du berätta den och skaffa erfarenheter som kan vara bra att ha i arbetslivet eller om du vill fortsätta studera? Vill du träffa andra ungdomar? Bli en del av 7stories!

Nästa träff är 21 februari. Träffarna är på Tierps bibliotek klockan 16.30-18.00. Välkommen!

Vissa forskare menar att det bara finns sju grundberättelser som hela tiden återberättas. I projektet 7stories får du lära dig mer om de olika berättelserna som går att se i filmer, datorspel och folksagor. Du får även göra nya historier. Arbetet med de nya historierna kan antingen göras som ett grupparbete eller ett eget projekt.

Hur vill du berätta? Det är fritt att önska vilken teknik du vill lära dig för att göra en berättelse. Du kan till exempel lära dig att filma, skriva en berättelse eller dikt, måla, göra ett datorspel eller fota. Kanske vill du göra en rap-låt?

Ta chansen att skaffa dig värdefull erfarenhet inför fortsatta studier eller arbetslivet! Efter projektet får du ett intyg. I intyget står det att du varit med i projektet, vad du har skapat och vad du har lärt dig. Om du vill, visas din berättelse som en del av Ung kultur möts (UKM) här i Tierps kommun. Då har du också möjlighet att visa den på en riksfestival där du kan träffa andra kreativa ungdomar.

Vem kan vara med? Deltagarna är 16-20 år och kommer från många olika länder. Du behöver inte vara bra på att prata svenska. Det kostar inte någonting att vara med. Datum och tid bestäms tillsammans med deltagarna, men den första träffen är i november 2017 och den sista i juni 2018. De flesta träffarna är på Tierps bibliotek. Du kan gå med i projektet fast det har startat.

Har du frågor eller vill du anmäla dig? Mejla martyna.olszowska@tierp.se eller ring 0293-21 84 91.

7stories är ett berättarprojekt som Tierps kommun driver med stöd från Statens kulturråd. Projektet är en avknoppning från projektet Vi berättar!, som är en plattform för muntligt berättande i kommunen. UKM är en ideell förening som skapar festivaler där unga människor får träffas och uttrycka sig konstnärligt.

 Läs mer här på olika språk:


 
Stort träd med pratbubblor som löv

den 6 september 2017