Skaffa lånekort hos Bibliotek Heby kommun

Fyll i dina uppgifter i formuläret här nedanför.

Information om dig som sökande

För din bekvämlighet kan du välja hembibliotek. Det blir då automatiskt valt bl.a vid reservation.

Låneregler och avgifter

  Hur går det till?

  När du fyller i formuläret skapar du ett lånekort för att bli låntagare hos oss. Det betyder att ditt kort är färdigt för att användas. Det enda du behöver göra framöver är att komma in i något av våra bibliotek och hämta ut lånekortet. OBS! Det behöver ske inom 10 dagar för att du ska kunna fortsätta använda kortet. 

  Du behöver visa din id-handling när du kommer in för att hämta ditt lånekort. Id-handlingen styrker att det verkligen är du som ansökt om lånekortet. Är du under 18 år behöver en vårdnadshavare följa med när du hämtar ut ditt lånekort. 

  Lånekortet är en värdehandling och du är ansvarig för de böcker som lånas på det. Läs mer om våra regler och villkor här.

  Du kan också komma in på biblioteket och skaffa ett lånekort. Prata med oss i personalen. 

  Kom igång 

  Du kan använda ditt lånekort redan innan du har hämtat det i biblioteket. Du kan logga in på mina sidor genom att ange ditt personnummer och den pinkod du har valt till ditt kort. När du är inloggad kan du  låna e-medier här på biblinord innan du har hämtat ut ditt lånekort. Kom i håg att hämta ut ditt lånekort inom tio dagar. 

  1. Kontakta oss

   Här hittar du kontaktuppgifter till våra olika biblioteksenheter och till bibliotekets ledning.

  2. Använda biblioteket

   Här hittar du information om sådant som lånekort, regler och villkor, meröppet och hur fjärrlån fungerar.