Skolbiblioteksavdelningen

Foto av Erika Käll
Jag heter Erika Käll och ansvarar för Skolbiblioteksavdelningen

erika.kall@heby.se

Tfn 0224 - 36 211

Skolbiblioteksavdelningen är till för alla som arbetar inom den pedagogiska verksamheten i Heby kommun

Tema och projekt

Vi hjälper gärna till att plocka ihop böcker till teman och projekt. Meddela oss i god tid vad ni ska arbeta med så att vi kan hjälpa er på bästa sätt.

Genom oss kan du låna klass- och gruppuppsättningar av böcker. Vi har uppsättningar som passar årskurs
F-9.

Vi tipsar även gärna om bra högläsningsböcker.

Bokprat för klasser

Om ni skulle vilja boka in bokprat för er klass så hör av er till skolbiblioteksavdelningen. Ni kan självklart även kontakta ert närmsta folkbibliotek, så bokpratar vi i den mån vi har tid och möjlighet.

 

 

Lässvårigheter

För dem som har dyslexi, Adhd, synskada eller annat läshinder har vi alternativ till traditionella böcker. På biblioteken finns ljudböcker, DAISY-böcker (talböcker) och lättlästa böcker.

För dem med någon form av läshinder finns också möjligheten att bli egen nedladdare av talböcker. Då kan de gratis ladda ner taböcker från talbokskatalogen Legimus och lyssna på dem via mobil, surfplatta eller dator.

Kontakta oss på biblioteken om du har en elev som är intresserad av att bli egen nedladdare. Denne får då ett avtal som målsman ska fylla i och sedan skapar vi ett konto åt eleven och visar hur nedladdning av talböcker går till.

Kontakta biblioteken

Böcker på skolbiblioteken

För att se vilka böcker som finns på de olika skolbiblioteken sök i vår katalog. Kom ihåg att välja rätt skola i rutan "Alla enheter" till höger på sidan.

SKOLBIBLIOTEKSKATALOGEN

Bokblogg  

Bokbiten i Heby är bibliotekens bokblogg. Här tipsar vi om böcker för barn och unga. Vi ser gärna att kommunens elever skriver på bloggen. Vet du någon som är intresserad av att blogga med oss? Hör av dig till Erika Käll.

BOKBITEN