Slutet på historien

Gillar du att skriva? Anna Fogelberg har skrivit början på en historia och vi efterlyser nu ett slut. Skriv ett slut och tävla om biobiljetter!

Författaren Anna Fogelberg har skrivit en början på en historia. Hur det ska gå bestämmer du! Är du mellan 13 och 19 år kan du vara med och skriva ett slut. Max 1 000 ord (exklusive författarens början).

Skicka in ditt slut till redaktionen@bibliotekuppsala.se och var med och tävla om biobiljetter. Vi publicerar även en del av de inskickade texterna här på bibliotekets webbplats.

Senast den 12 januari 2015 vill vi ha ditt slut.

Drakögat

Den lilla stugan såg så oskyldig ut. Liten och grå låg den på ängssluttningen omgiven av kala, spetsiga berg. Jag höll in hästen, stod i skogsbrynet och tittade ut över gläntan. På himlen drog ovädersmolnen ihop sig och från skogen bakom mig hördes en regnskrikas ensliga skri. En tunn rök slingrade sig ut genom den grå stugans skorsten.

Mörka moln. Foto: teas smith, Flickr.
Nu fanns ingen återvändo. Jag hade spårat Aldron genom Hidalas djupa dalar och över Haralangs träskmarker. Nu måste han finnas därinne. Hade han skrinet med sig? Jag tänkte på Eila och Nedfred.

Jag satte hälarna i hästens sidor och manade den framåt. Runt min hals kände jag kedjan med drakögat bränna. Jag hoppades att jag skulle slippa använda det, men Aldron hade aldrig varit lätt att ha att göra med. De första regndropparna smattrade mot nejderbuskarnas stora mörkgröna blad. Hästen under mig var trött. Vi hade ridit långt och inte rastat mer än nödvändigt.

Jag var nästan framme vid den lilla brunnen på gårdsplanen när stugans dörr hastigt vräktes upp...

Vad händer sedan? Skriv slutet och skicka det till oss senast den 12 januari 2015.

 

Läs mer:

 

Bild: Mörka moln (foto: teas smith, Flickr, cc by-nc 2.0)

Taggar:

Skrivet av: Carin Carlsson den 10 december 2014