Slutet på historien

Vi efterlyste slutet på en historia som Anna Fogelberg hade skrivit början av. Här kan du läsa två spännande slut som skickades in till oss!

Foto på Anna Fogelberg

 

I vår skrivtävling Slutet på historien sökte vi den här gången ett slut till Anna Fogelbergs historia Drakögat.

Vi vill tacka för de bidrag vi fått in och publicerar här två spännande slut skrivna av Fredrika och Melissa. Båda skribenter vinner även biobiljetter av oss. Grattis!

Läs Fredrikas och Melissas bidrag längre ner på sidan, efter att vi återigen får läsa historiens början av Anna Fogelberg.

Drakögat

Den lilla stugan såg så oskyldig ut. Liten och grå låg den på ängssluttningen omgiven av kala, spetsiga berg. Jag höll in hästen, stod i skogsbrynet och tittade ut över gläntan. På himlen drog ovädersmolnen ihop sig och från skogen bakom mig hördes en regnskrikas ensliga skri. En tunn rök slingrade sig ut genom den grå stugans skorsten.

Nu fanns ingen återvändo. Jag hade spårat Aldron genom Hidalas djupa dalar och över H

Foto på Mörka Moln över siluetten av en skog
aralangs träskmarker. Nu måste han finnas därinne. Hade han skrinet med sig? Jag tänkte på Eila och Nedfred.

Jag satte hälarna i hästens sidor och manade den framåt. Runt min hals kände jag kedjan med drakögat bränna. Jag hoppades att jag skulle slippa använda det, men Aldron hade aldrig varit lätt att ha att göra med. De första regndropparna smattrade mot nejderbuskarnas stora mörkgröna blad. Hästen under mig var trött. Vi hade ridit långt och inte rastat mer än nödvändigt.

Jag var nästan framme vid den lilla brunnen på gårdsplanen när stugans dörr hastigt vräktes upp...


Två spännande slut

"Drakögat" av Melissa

Skrivet av: Kristian Krantz

"Man kunde höra hemska skrik och dån från stugan. Aetlun, var är du! Aetlun, min fina häst, var är du?" Läs Melissas slut på Anna Fogelbergs början av historien "Drakögat".

"Drakögat" av Fredrika

Skrivet av: Kristian Krantz

"Det sista mina ögon såg, var Aldron som bar upp drakögat från golvet mitt i lågorna, innan allting blev svart och röken tog över lungorna." Läs Fredrikas slut på Anna Fogelbergs början av historien "Drakögat".

Läs mer:

Bild: Mörka moln (foto: teas smith, Flickr, cc by-nc 2.0); Anna Fogelberg (foto: privat).

Målgrupp:

Taggar:

Skrivet av: Kristian Krantz den 26 januari 2015