Sommarnöjen vid vatten

Njut och inspireras av gamla svenska sommarhus.

Väcker lust gör Ann Katrin Pihls bok och Jan Thams underbara bilder i boken Sommarnöjen vid vatten. Här vi får historien om hur en ekonomisk stark medelklass, som bland annat grosshandlare, arkitekter och tjänstemän, byggde sig sommarhus på landet från 1800-talet mitt fram till 1920-talets slut. Vi möter även dem som skapade dessa villor och deras historia.

En fantastik bok för er som vill frossa i glasverandor och inredning. Glasverandor som tillhör magnifika sekelskiftsvillor. Sommarhus som byggdes av både kända och okända arkitekter. Vi reser från Norrbotten till Bohuslän i söder längs med kusten.

Men i boken finns också enklare villor byggda av och för familjer med många barn som endast kunde förverkligas med en stab av tjänstefolk. Jan Thams bilder förmedlar stämningar från en förgången tid med unika miljöer. Hans bilder varvas med gamla originalbilder och ritningar som stämningen i boken.

Med korta kapitel beskriver Ann Katrin de klassiska sommarnöjena från olika vinklar. Det är trädgården, tjänstefolk och bofasta, historiska stilar och estetik, sommargäster och hur svenskt sommarliv tedde sig på den tiden.

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Karin Engström den 17 mars 2011