Spökriddaren och hans väpnare

Plötsligt dyker det upp tre ryttare utanför Jon Whitcrofts internatskolefönster. Kanske inte så mycket att bry sig om - om det inte vore för att de ”såg ut som män som natten hade sugit blodet ur kropparna på”.

Jon Whitcroft är 11år och tror att hans största problem är hemlängtan sedan hans mamma sänt iväg honom till en internatskola i Salisburg. Men redan efter några dagar visar det sig dock finnas betydligt värre problem än så för Jon. Han är ättling till den William Hartgill som var anledning till att en man vid namn lord Stourton hängdes i mitten på 1500-talet. Och nu har lorden återvänt för att hämnas. Han är visserligen bara ett spöke men Jon fruktar honom ändå.
Till sin hjälp har han skolkamraten Ella Littlejohn. Hon kan det mesta om spöken och det inte hon känner till vet hennes paddälskande mormor eller skäggiga morbror.

Cornelia Funkes bok Spökriddaren och hans väpnare är en annorlunda spökhistoria med stor spänning och vackra sagobilder. Det handlar inte bara om dreglande demonhundar och grinande dödskallar utan också om vänskapen mellan Jon och Ella, svårigheten att acceptera en mammas nya pojkvän och lojalitet mot både levande och döda.

 

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Anna Fogelberg den 14 november 2011