Startsida Bibliotek Älvkarleby kommun

Öppet idag

 1. Älvkarleby-

Öppet för tidningsläsning från kl 09.00 på vardagar.
Avvikelser kan förekomma.

Nyhet

 1. Utökad Boken kommer verksamhet

  För dig som vill låna eller lämna böcker och tillhör riskgrupperna. Utökar vi Boken kommer verksamheten. Hör av dig till biblioteket tel: 026-831 83 eller bibliotek@alvkarleby.se så berättar vi mer.

 2. The Glass Room - utställningen

  Vad händer när vi i allt större utsträckning förlitar oss på sociala medier och internet för att hitta information? Vilken information ser vi och vad missar vi? Hur vet vi om en bild eller tweet är äkta och sanningsenlig? Och vad kan vi göra om vi är osäkra?” Mini-utställningen The Glass Room berör aktuella frågor och finns att se i bibliotekets tidningshörna eller online: Utställningen pågår till 31/3-21

Utställningar

 1. Utställning: Anna Klim. Thomasson

  Datum tisdag 2 mars
  Plats Utställlningshallen Älvkarleby

  Anna Klim. Thomasson tar med betraktaren på en färgstark, glad men också melankolisk resa i tiden. Hennes konst är inspirerad av det som hon älskar mest i livet; Pop surrealismen, vintage fashion och inredning, 50 tals kitsch, old school tattoos och blommor.

På gång

 1. Infoteket om funktionshinder erbjuder webbföreläsning: Vad är Cerebral pares (CP)?

  Datum onsdag 3 mars 18:00 - 20:00
  Plats Älvkarleby

  Fysioterapeut Lena Österberg och specialpedagog Mia Hinnfors Larson från habiliteringen i Uppsala föreläser om CP hos barn och vuxna. Vi får lära oss om CP, vad det beror på, olika typer av CP och hur symtomen kan se ut. De berättar också om vilka konsekvenser i vardagen CP kan innebära, inte minst pedagogiska. Föreläsningen vänder sig till dig som inte har så mycket förkunskaper om CP. Alla intresserade är varmt välkomna att delta!

 2. Infoteket om funktionshinder erbjuder utbildningstillfälle: Adhd hos äldre-utmaningar och möjligheter

  Datum onsdag 17 mars 18:00 - 20:00
  Plats Älvkarleby

  Tidigare sågs adhd som något man skulle växa ifrån. Idag vet vi att många svårigheter finns kvar hos äldre. Fortfarande bär personer över 65 år på oupptäckt adhd. Välkommen till en lärorik och tankeväckande kväll med Taina Lehtonen, Fil.Dr, leg. psykolog, specialist i neuropsykologi. Plats: Du deltar via dator, mobil eller surfplatta.

 3. Bokfrukost

  Datum tisdag 20 april 08:00 - 09:00
  Plats Älvkarleby

  Välkomna till Bokfrukost på biblioteket. Vi ger varandra boktips och fikar tillsammans.

 4. Bokfrukost

  Datum tisdag 22 juni 08:00 - 09:00
  Plats Älvkarleby

  Välkomna till Bokfrukost på biblioteket. Vi ger varandra boktips och fikar tillsammans.