Startsida Bibliotek Tierps kommun

Biblioteken i Tierps kommun består av flera bibliotek. Förutom vårt huvudbibliotek i  Kulturhuset Möbeln i Tierp har vi filialer i Karlholm, Skärplinge, Söderfors och Örbyhus.

Våra bibliotek har ett gemensamt bestånd. För dig som låntagare betyder det att du kan låna och beställa böcker, tidskrifter och filmer från vilket bibliotek som helst i kommunen. Du kan även låna och reservera böcker från Högbergsskolans gymnasiebibliotek.

COVID-19 information

Biblioteken i Tierps kommun kommer att återöppna måndag 18 januari med begränsade öppettider och begränsat antal personer samtidigt.
För att minska smittspringningen uppmanar vi alla besökare att enbart besöka biblioteken om det är nödvändigt och inte stanna längre än vad som behövs.
Du kan låna e-medier antingen med hjälp av appen Biblio eller på Tierps biblioteks Elib-sida. Kontakta bibliotek via mail biblioteket.tierp@tierp.se eller på telefon 0293-21 82 60 om du har frågor.

Samlad information om coronaviruset finns på www.tierp.se/corona

Öppet idag

  1. Tierps bibliotek-

Övrigt på biblioteken

  1. Boken kommer

    Har du svårt att själv ta dig till biblioteket? Kanske hindras du av sjukdom eller rörelsehinder? Då kan du låna böcker genom Boken kommer.

Boktips

  1. En okänd man av Marguerite Yourcenar

    Av: Yourcenar, Marguerite Tipsat av: Biblioteken i Tierps kommun

    Den belgiska författaren Marguerite Yourcenar funderade över hur det skulle vara om man la handlingen till en helt okänd persons liv.