Startsida Bibliotek Tierps kommun

Biblioteken i Tierps kommun består av flera bibliotek. Förutom vårt huvudbibliotek i  Kulturhuset Möbeln i Tierp har vi filialer i Karlholm, Skärplinge, Söderfors och Örbyhus.

Våra bibliotek har ett gemensamt bestånd. För dig som låntagare betyder det att du kan låna och beställa böcker, tidskrifter och filmer från vilket bibliotek som helst i kommunen. Du kan även låna och reservera böcker från Högbergsskolans gymnasiebibliotek.

COVID-19 information

Biblioteken i Tierps kommun kommer att återöppna måndag 18 januari med begränsade öppettider och begränsat antal personer samtidigt.
För att minska smittspridningen uppmanar vi alla besökare att enbart besöka biblioteken om det är nödvändigt och inte stanna längre än vad som behövs.
Du kan låna e-medier antingen med hjälp av appen Biblio eller på Tierps biblioteks Elib-sida. Kontakta bibliotek via mail biblioteket.tierp@tierp.se eller på telefon 0293-21 82 60 om du har frågor.

Samlad information om coronaviruset finns på www.tierp.se/corona

Öppet idag

 1. Tierps bibliotek-

Övrigt på biblioteken

 1. Bokautomat i Hållnäs

  Nyhet

  Den första bokautomaten i Region Uppsala placeras i Edvalla i Tierps kommun. Bokautomaten invigs digitalt den 23 mars klockan 9.30 som ett led i kommunens satsning på att öka tillgängligheten till biblioteksverksamheten.

 2. Språkraketen

  Innehåll

  Låt ditt barns språk få en skjuts av Språkraketen!

 3. Boken kommer

  Nyhet

  Har du svårt att själv ta dig till biblioteket? Kanske hindras du av sjukdom eller rörelsehinder? Då kan du låna böcker genom Boken kommer.

Boktips

 1. Bortförklaring av Elsa Grave

  Av: Grave, Elsa Tipsat av: Biblioteken i Tierps kommun

  Elsa Grave skulle 2018 ha fyllt 100 år. Idag håller hon tyvärr inte samma ställning som många andra författare av hennes generation och tid, såsom Karin Boye, Erik Lindegren eller Gunnar Ekelöf. Likväl borde hon göra det.