Startsida Bibliotek Tierps kommun

Biblioteken i Tierps kommun består av flera bibliotek. Förutom vårt huvudbibliotek i  Kulturhuset Möbeln i Tierp har vi filialer i Karlholm, Skärplinge, Söderfors och Örbyhus.

Våra bibliotek har ett gemensamt bestånd. För dig som låntagare betyder det att du kan låna och beställa böcker, tidskrifter och filmer från vilket bibliotek som helst i kommunen. Du kan även låna och reservera böcker från Högbergsskolans gymnasiebibliotek.

COVID-19 information

Alla biblioteken i Tierps kommun erbjuder "take-away". Du kan låna e-medier antingen med hjälp av appen Biblio eller på Tierps biblioteks Elib-sida. Kontakta bibliotek via mail biblioteket.tierp@tierp.se eller på telefon 0293-21 82 60 om du har frågor.

Samlad information om coronaviruset finns på www.tierp.se/corona

Öppet idag

Övrigt på biblioteken

 1. IT-hjälp

  Nyhet

  I vår erbjuder biblioteket i Kulturhuset Möbeln i Tierp en IT-hjälp vissa dagar i veckan.

 2. Bokautomat i Hållnäs

  Nyhet

  Den första bokautomaten i Region Uppsala placeras i Edvalla i Tierps kommun. Bokautomaten invigs digitalt den 23 mars klockan 9.30 som ett led i kommunens satsning på att öka tillgängligheten till biblioteksverksamheten.

 3. Språkraketen

  Innehåll

  Låt ditt barns språk få en skjuts av Språkraketen!

 4. Boken kommer

  Nyhet

  Har du svårt att själv ta dig till biblioteket? Kanske hindras du av sjukdom eller rörelsehinder? Då kan du låna böcker genom Boken kommer.

Boktips facebook barn

 1. Jorden runt med litteratur

  På onsdagar publicerar vi boktips på Facebook. Här kan du se en lista på alla boktips som har hittills kommit ut.

 2. Boktips

  Här samlar vi alla boktips som publicerades på biblinord.se hittills.

Boktips

 1. Kapten Nemos bibliotek av P.O. Enquist

  Av: Enquist, Per Olov Tipsat av: Biblioteken i Tierps kommun

  Två barn förväxlas under tidigt nittonhundratal. När det kommer fram uppstår förvirring och man fastslår att familjerna har rätt att byta tillbaka barnen. Men vad händer med de barn som hastigt måste byta hem och familj?