Startsida Bibliotek Tierps kommun

Biblioteken i Tierps kommun består av flera bibliotek. Förutom vårt huvudbibliotek i  Kulturhuset Möbeln i Tierp har vi filialer i Karlholm, Skärplinge, Söderfors och Örbyhus.

Våra bibliotek har ett gemensamt bestånd. För dig som låntagare betyder det att du kan låna och beställa böcker, tidskrifter och filmer från vilket bibliotek som helst i kommunen. Du kan även låna och reservera böcker från Högbergsskolans gymnasiebibliotek.

COVID-19 information

Från och med lördagen 21 november 2020 ändras öppettiderna för biblioteken i Tierps kommun och för Kulturhuset Möbeln. För att minska smittspringningen uppmanar vi alla besökare att enbart besöka biblioteken om det är nödvändigt och inte stanna längre än vad som behövs.

Biblioteket erbjuder olika tjänster för dig som inte kan ta dig till biblioteket, bland annat ”Boken kommer” och en ”take away-tjänst”. Du kan också låna e-medier antingen med hjälp av appen Biblio eller på Tierps biblioteks Elib-sida. Kontakta bibliotek via mail biblioteket.tierp@tierp.se eller på telefon 0293-21 82 60 om du har frågor.

Höstens kulturprogram

Med anledning av de skärpta allmänna råden i Uppsala län, samt att taket för allmänna sammankomster sänks till max åtta nationellt väljer Tierps kommun att ställa in samtliga kulturevenemang fram till 31 december 2020. Beslutet kan komma att förlängas efter detta datum.

Vissa aktiviteter inom kulturprogrammet kommer att erbjudas digitalt. För mer information hänvisar vi till tierp.se/kulturprogram, samt våra kanaler på Facebook (@kulturhusetmobeln, @bibliotekenitierp).

Du kan också kontakta Kultur och fritid via mail: kultur-fritid@tierp.se

Samlad information om coronaviruset finns på www.tierp.se/corona

Öppet idag

 1. Tierps bibliotek-

På gång Biblioteken i Tierps kommun

 1. ONLINE Familjelördag: Sagoyoga

  Datum lördag 28 november 10:30 - 11:30
  Plats Tierps bibliotek

  Från 3 år Sagoyoga är ett kul sätt att få igång barns fantasi och samtidigt introducera yoga.

 2. INSTÄLLD Familjelördag: Nobelfest

  Datum lördag 12 december 10:30 - 13:00
  Plats Tierps bibliotek

  Välkommen till en dag med underhållning från kulturskolan, biblioteket och hemliga gäster!

 3. INSTÄLLD Familjelördag: Konstworkshop

  Datum lördag 19 december 10:30 - 11:30
  Plats Tierps bibliotek

  Välkommen till konsthallen! Vi tittar på utställningen tillsammans med konstnären Fredrik Strid.

Boktips

 1. Den besvärliga Elin Wägner av Ulrika Knutson

  Av: Boardy, Elin Tipsat av: Biblioteken i Tierps kommun

  Berlin, sent 20-tal – en plats och en tid som är livsbejakande men också farlig. Hit söker sig tjugoåriga Hedvig från Göteborg och i våningen på Winterfeldtplatz finner hon den fria tillvaro hon längtat efter.

Övrigt på biblioteken