Startsida Bibliotek Tierps kommun

Biblioteken i Tierps kommun består av flera bibliotek. Förutom vårt  huvudbibliotek i Tierp har vi en bokbuss och filialbibliotek. Filialerna finns i Karlholm, Skärplinge, Söderfors och Örbyhus.

Våra bibliotek har ett gemensamt bestånd. För dig som låntagare betyder det att du kan låna och beställa böcker, tidskrifter och filmer från vilket bibliotek som helst i kommunen. Du kan även låna och reservera böcker från Högbergsskolans gymnasiebibliotek.

Öppet idag

Bokbussens turer

För hela veckans öppettider och för kontaktuppgifter - klicka på det bibliotek du vill besöka.

På gång

 1. Tyck till om Kulturhuset Möbeln: konst

  Datum torsdag 24 maj 17:30 - 18:30
  Plats Tierp bibliotek

  Temat för nästa dialog om Kulturhuset Möbeln är konst. Vilken verksamhet tycker du vi ska ha i konsthallen? Hur kan vi använda rummet? Välkommen att tycka till!

 2. Världens bästa Astrid

  Datum lördag 2 juni 10:30 - 11:30
  Plats Tierp bibliotek

  Gillar du Pippi Långstrump eller Karlsson på taket? Klä ut dig till någon från Astrid Lindgrens värld och kom till biblioteket! Vi tittar på film och läser. För alla åldrar.

 3. Sommarblommor

  Datum lördag 9 juni 10:30 - 11:30
  Plats Tierp bibliotek

  Wow, vilka vackra blommor det finns! Dekorera en sommarkrans eller sätt ihop din egen blomsterbukett. För alla åldrar.

Utställningar

 1. Eva Österberg

  Datum Tisdag 10 april - lördag 9 juni
  Plats Utställningshallen Tierp bibliotek

  Eva Österberg har det textila materialet och textila tekniker som grund i sitt konstnärliga arbete; broderi, applikation, screentryck, textilt återbruk, skulptur med mera.

Övrigt på biblioteken

 1. "Världens bästa sommarlov!" med biblioteket

  För tredje året i rad är biblioteket med i satsningen Världens bästa sommarlov, där barn som är 6-15 år och bor i Tierps kommun kan delta gratis i olika aktiviteter. Varje onsdag under sommarlovet händer det något på biblioteket i Tierp. Biblioteket finns även på plats på Vendelbadet och Rörholmsbadet med Bokdykarna vissa datum.

 2. Språkhjälp

  Få hjälp med att prata, läsa och förstå svenska.

 3. 7stories

  Visste du att det bara finns sju olika slags berättelser i hela världen? Vilken är din berättelse? Vill du berätta den och skaffa erfarenheter som kan vara bra att ha i arbetslivet eller om du vill fortsätta studera? Vill du träffa andra ungdomar? Bli en del av 7stories!

 4. Låna en ortsbo

  Är du nyfiken på andra människor? Vill du lära känna andra kulturer eller prata om livet och framtiden i Sverige?