Strömmande film- Cineasterna

Så här gör du:

1. Gå till www.cineasterna.se på din dator eller ladda ner appen 

2. Välj "Tierps bibliotek" i rullmenyn

3. Leta upp en film du vill se

4. Fyll i ditt lånekortsnummer eller personnummer och pinkod

5. Klicka på "Titta på filmen". 


När du lånar en film kan du välja att skapa ett användarkonto. Du kan hoppa över det steget, men ett konto kan vara bra om du vill kunna se dina tidigare lån, favoritmarkera filmer och ställa in ett så kallat "barnläge".

Låneregler:

Du kan låna 5 filmer per 7-dagarsperiod. 

Filmen är tillgänglig i 48 timmar efter att du har genomfört ditt lån. Under lånetiden kan du titta på filmen flera gånger.

Cineasterna följer filmdistributörernas rekommenderade åldersgränser. De åldersgränser som används är barntillåten, 7 år, 11 år och 15 år. Om ett barn försöker låna en film med åldersgräns genomförs inte lånet. 

Barnläge:

Du kan också ställa in barnläge på ditt konto. Med barnläget aktiverat visas endast barnvänliga titlar, ett bra sätt för dig som förälder som vi låta ditt barn ta del av barnfilmerna på Cineasterna.
För att kunna använda barnläget krävs att du har ett användarkonto.
Gör så här för att aktivera barnläge på Cineasterna:
Klicka på "Din profil" som visas när du klickar på inloggningsknappen. Under rubriken "Barnläge" klicka på den runda knappen så den blir gul
 för att aktivera. Tryck därefter på "Spara". För att avaktivera barnläget, klicka igen så punkten blir genomskinlig därefter på "Spara".

Filmerna som finns i Cineasterna är endast för privat bruk, ej offentlig visning.

Hjälp:

För mer information och hjälp kan du besöka Cineasternas Hjälpsidor