Studier

Studierum

Tärnsjö bibliotek

På Tärnsjö bibliotek finns ett särskilt studierum dit du har tillträde klockan 06 - 23 alla dagar i veckan. Det är till för dig som är vuxenstuderande och vill plugga på distans, framför datorn. Det spelar ingen roll på vilken nivå du studerar eller i vilken omfattning. Du som sysslar med släktforskning är också välkommen.

Du får en dörrkod och kan vara här när du vill. 

Läs mera om studierummet här (länk).

Heby bibliotek

På Heby bibliotek finns ett studierum i den meröppna delen av biblioteket. Studierummet är en gemensam studielokal. Tänk på varandras studiero och försök att hålla ljudnivån nere. När studierummet är bokat hänvisas studier till andra delar av biblioteket.

Under bemannade öppettider kan grupper boka studierummet för exempelvis studier eller cirkelverksamhet. Enskilda personer kan inte boka studierummet.

Under obemmande öppettider går studierummet inte att boka, grupper är välkomna att använda rummet om det är ledigt och alla användare är registrerade meröppetanvändare. 

Läs mer om meröppet här (länk).

Kurslitteratur

Du kan låna din kurslitteratur hos oss. Finns titeln inte i vårt bestånd kan vi fjärrlåna in den från ett annat bibliotek. Läs mer om fjärrlån här (länk).

Har du en läsnedsättning kan du få din kurslitteratur till eftergymnasiala studier inläst på Myndigheten för Tillgängliga Medier (MTM). Kontakta ditt högskole- / universitetsbibliotek för hjälp med inläst kurslitteratur. Du måste vara ute i god tid, 2 månader.

Läs mer om inläst kurslitteratur på Legimus.se (länk).

Släktforskning

Släktforskning enskilt eller i grupp är populärt. På bibliotekens publika datorer har du tillgång till Riksarkivets digitala material i Arkiv digital (länk).

Läs mer om Tärnsjö biblioteks studierum genom att klicka på bilden ovan.


Läs mer om meröppet på Heby bibliotek genom att klicka på bilden ovan.