Anders tre favoriter

Något av det bästa som finns på sommaren är att läsa. Här är några tips om man gillar böcker som är både läskiga och spännande.

Sveriges kusligaste spökhistorier av Dan Höjer

Omslagsbild till Sveriges kusligaste spökhistorier.

Tycker du om att läsa sådant som är riktigt läskigt? I Sveriges kusligaste spökhistorier av Dan Höjer får du följa med Maja som flyttar till ett hus tillsammans med sin mamma. De upptäcker att det spökar i huset. Snart vet man inte vem som är människa eller spöke.

Det finns flera spökhistorier i boken. Dan Höjer har också skrivit andra böcker med spökhistorier, som du kan låna på biblioteket.

 

Till jordens medelpunkt av Jules Verne
För över hundra år sedan skrev Jules Verne boken Till jordens medelpunkt. Följ med Axel och hans farbror som tar sig till jordens inre genom en vulkan på Island. Där nere möter de fruktansvärda odjur, fantastiska växter och underjordiska hav.

Omslagsbild till Motståndarna.
 

Motståndarna av Arne Norlin
Har du något favoritlag i allsvenskan i fotboll? I boken Motståndarna får du träffa kompisarna Tove som hejar på AIK och Noel som hejar på Hammarby. Båda tror först att de hejar på samma lag. Så småningom får de veta att det inte är så, utan att deras lag är riktiga rivaler. Då blir det helt plötsligt svårt att vara kompisar. Berättelsen om Tove och Noel fortsätter i böckerna Förföljda och Uppgörelsen.

 

 

Boktips av: Anders Kollberg
Bilder: Omslagsbilder

 1. Till jordens medelpunkt

  Av: Verne, Jules
  Språk:
  Svenska
  Publiceringsår: 1965
  Klassifikation: Skönlitteratur översatt från franska
  Finns som: Bok
 2. Motståndarna

  Av: Norlin, Arne
  Språk:
  Svenska
  Publiceringsår: 2012
  Klassifikation: Skönlitteratur på svenska för barn
  Finns som: Bok

Målgrupp:

Taggar:

Skrivet av: Anders Kollberg den 27 juli 2013