Peter och Petra

Har ni hört Astrid Lindgrens berättelse om Peter och Petra? Om inte, så kan du läsa här om hur det gick till när de kom till Tierp.

I

Peter och Petra artikelbild
Stockholm bodde en pojke som hette Gunnar. En dag knackade det på dörren till klassen där Gunnar gick. In kom två små, små barn. De var inte större än ett par dockor, och hette Peter och Petra. De undrade om de fick börja i klassen, och det fick de förstås.

 

Gunnar blev bra vän med Peter och Petra. Men han kunde inte hälsa på hemma hos dem eftersom deras hus var så litet. Huset var faktiskt så litet, så de bestämde sig för att flytta. De flyttade till Tierp för där kunde familjen få ett större hus. Så titta efter noga när du är ute och går, kanske får du syn på Peter och Petra någonstans!

 

Peter och Petra har faktiskt flyttat in på Tierps bibliotek. Där kan du kika in i deras kök och titta på när de gör läxorna. Om du vill så får du gärna skriva ett brev och lägga i deras brevlåda. Peter och Petra älskar nämligen att få post! Du kan även knacka på deras dörr och måla en bild av vad du tror att Peter och Petra fick se när de kom till Tierp. 

 1. Peter och Petra

  Av: Lindgren, Astrid
  Språk:
  Svenska
  Publiceringsår: 2011
  Klassifikation: Bilderböcker och kapitelböcker på svenska för små barn
  Finns som: Bok
Skrivet av: Julia Larsdotter den 6 februari 2012