Psykologen som skriver med tempo

Jenny Jägerfeld är en författare med många järn i elden.

Jenny Jägereld
Vid sidan av sitt skrivande är Jenny Jägerfeld verksam som psykolog och erbjuder bland annat skrivterapi. Hon gillar att resa och har också jobbat i utlandet. Hon har läst filosofi, sexologi och tycker om kampsport. 

När hon drabbades av reumatism började hon skriva på allvar.

Psykologi blir romaner

Hennes psykologiska kunskaper bidrar säkert till att huvudpersonerna i de hittills utkomna romaner blir alldeles extra levande och trovärdiga.

Maya i Här ligger jag och blöder är van att det skär sig med hennes omgivning. Hon hatar tjej-innegänget med sina hånfulla flin och elaka kommentarer. Hon är den udda fågeln med nästan inga kompisar. Hon är kaxig och ängslig samtidigt. Det är beskrivet på kornet.

Minou i Hål i huvudet har blivit dumpat via kassett. Förnedrande! Hon är den arga småsinta typen, irriterande självsäker i ena stunden och skör, liggande i bitar i nästa. Jenny beskriver detta med roliga, bitande dialoger och ett eget driv i språket.

Hör Jenny berätta

Två elever från Bolandgymnasiet i Uppsala träffade Jenny då hon besökte deras skola. Se deras intervju med Jennny och hör henne berätta om sitt skrivande.


Text: Dorothee Grelle

Bild: Robert Nordgren


Målgrupp:

Taggar:

Skrivet av: Dorothee Grelle den 27 april 2011