Studier

Släktforskning, distansstudier, datakurser, språkkurser och mycket mer.

Kurser och cirklar

Vi har ständigt pågående kurser och regelbundna sammankomster av ett eller annat slag på biblioteken. Exempelvis hantverksträffar, läxläsning och IT-handledning.

Vi vill utgå från vad ni känner behov av och lust till. Kom gärna med önskemål och förslag så gör vi vårt bästa.

Studierum 

Tärnsjö bibliotek finns ett särskilt studierum dit du har tillträde 24 timmar om dygnet, alla dagar i veckan. Det är till för dig som är vuxenstuderande och vill plugga på distans, framför datorn. Det spelar ingen roll på vilken nivå du studerar eller i vilken omfattning. Du som sysslar med släktforskning är också välkommen.


Du får en dörrkod och kan vara här när du vill. 
Läs mera om studierummet här.

Heby bibliotek finns ett konferensrum i den meröppna delen av biblioteket. Grupprummet kan bokas av större grupper för exempelvis studier eller cirkelverksamhet, det kan inte bokas av enskilda personer. När konferensrummet inte är bokat är du varmt välkommen att använda rummet för läsning, studier eller liknande. Heby bibliotek har meröppet, vilket innebär att du kan nå rummet även utöver bemannade tider om du blir en meröppetanvändare. Läs mer om meröppet här.

Kurslitteratur

Du kan låna din kurslitteratur hos oss. Finns titeln inte i vårt bestånd kan vi fjärrlåna in den från ett annat bibliotek. Läs mer om fjärrlån här.

Har du en läsnedsättning kan du få din kurslitteratur till eftergymnasiala studier inläst på Myndigheten för Tillgängliga Medier (MTM). Kontakta ditt högskole- / universitetsbibliotek för hjälp med inläst kurslitteratur. Du måste vara ute i god tid, 2-3 månader.

Läs mer om inläst kurslitteratur på Legimus.

Släktforskning

Släktforskning enskilt eller i grupp är populärt på biblioteken. Hos oss har du tillgång till Riksarkivets digitala material i Arkiv digital.

Läs mer om Tärnsjö biblioteks studierum genom att klicka på bilden ovan.


Läs mer om meröppet på Heby bibliotek genom att klicka på bilden ovan.