November-december 2021

På bilden står det Skolbiblioteket nyheter och information som en rubrik

Skapande skola 2022/23
Nu är det dags för nästa läsårs skapande skola-ansökan. Förra veckan hade jag möte med representanter i åk F-6, protokollet finns bifogat nedan. Jag har även mailat ut information till representanterna i 7-9. Vi kommer fortsätta låta åk 2, 5 och 8 få delta i projektet, förutom i Tärnsjö där alla klasser får vara med. När jag fått in önskemål från alla skolor kontaktar jag de kulturaktörer ni valt och ser om de har möjlighet att samarbeta med oss. Sedan skriver jag ansökan som ska vara inne senast den 3 februari.

 

Bokprat och bokönskemål
De senaste månaderna har jag varit ute på många skolor och i bibliotek och bokpratat för klasser. Det har varit jätteroligt att få träffa er och eleverna på plats igen. Vill ni ha bokprat i er klass är det bara att ni hör av er så gör vi upp om tid. Vid bokpraten har eleverna också fått komma med önskemål om andra böcker som de vill läsa. Jag försöker låna ihop böckerna från folkbiblioteken eller köpa in det som önskas i den mån det går att få tag på.

 

Facklitteratur för skolpersonal
Vi har många nya faktaböcker som kan vara intressanta för er som skolpersonal. Under facklitteratur för skolpersonal hittar ni några av våra böcker, men det finns många fler. Hör av er om ni är intresserade av litteratur kring ett särskilt ämne så kollar jag upp vad vi har eller köper in om det finns möjlighet till det.

 

Skolbiblioteken
Jag och min kollega ska försöka hinna vara på så många av skolbiblioteken som möjligt runt terminsslutet och återlämna böcker och ställa iordning i hyllorna. Jag skriver till de skolor där vi kommer vara på plats så ni vet.

 

Återlämning av böcker
Vi kommer att skicka ut listor på era lärarlån till er e-post. Elevernas lån på de gröna skolkorten skickas till er lärare med internposten. Hjälps gärna åt att få tillbaka böcker till skol- och folkbibliotek. Om ni är osäkra på vilket bibliotek boken tillhör titta längst bak i boken där finns en stämpel med bibliotekets namn. Böcker till skolbiblioteken lämnas i ert bibliotek medan böcker till folkbiblioteken eller skolbiblioteksavdelningen skickas till mig med internposten eller lämnas på närmaste folkbibliotek. Om ni nyligen lånat böckerna går det förstås bra att behålla dem till ni läst klart. Hör av er om ni vill att vi lånar om någon bok.

Nya böcker

 1. Dödsdansen

  Av: Åkerström, Linda
  Språk:
  Svenska
  Publiceringsår: 2021
  Klassifikation: Svensk skönlitteratur
  Finns som: Bok
 2. Buffel cross

  Av: Olin, Kim
  Språk:
  Svenska
  Publiceringsår: 2021
  Klassifikation: Skönlitteratur på svenska för barn
  Finns som: Bok
 3. Mulle i full galopp

  Av: Furberg, Lena
  Språk:
  Svenska
  Publiceringsår: 2021
  Klassifikation: Bilderböcker och kapitelböcker på svenska för små barn
  Finns som: Bok
 4. Spöktelefonen

  Av: Genar, Katarina
  Språk:
  Svenska
  Publiceringsår: 2021
  Klassifikation: Bilderböcker och kapitelböcker på svenska för små barn
  Finns som: Lättläst