Kråkbiblioteket

Kråkbiblioteket finns på Kråkans öppna förskola.

Vi på biblioteket vill att alla barn ska få ta del av böckers magiska värld! Böcker och läsning stärker språket, ökar förståelse för andra och kittlar läsarens fantasi. Fina lässtunder med någon nära ger både utveckling och trygghet.

Kråkbiblioteket finns på Kråkans öppna förskola och startar under våren 2022. Kråkbiblioteket är tänkt att finnas och synas när ni besöker Kråkans öppna förskola med era barn. På ett enkelt sätt kan ni låna en färdig bokpåse med böcker för hela familjen. Påsarna innehåller småbarnsbilderböcker, bilderböcker, faktaböcker, vuxenböcker samt kapitelböcker för barn upp till ca 12 år. Bokpåsarna är indelade i olika teman och det finns bokpåsar på svenska, finska, arabiska och somaliska.

Att låna och lämna är lätt. Ni fyller i ert namn och dagens datum på talongen som ligger i den bokpåse ni vill låna. Lägg sedan talongen i den lilla postlådan som finns i anslutning till påsarna. När ni vill lämna tillbaka er bokpåse tar ni upp talongen ur brevlådan, stryker ert namn och ber personalen signera att alla böckerna är med tillbaka. Lägg sedan tillbaka talongen i påsen och häng upp den på hängaren.


Lånetiden är max 1 månad och ni får låna en bokpåse i taget.

 

Vi hoppas ni ska få mycket glädje av Kråkbiblioteket och dess böcker!

Kråkbiblioteket är startat med medel från satsningen Stärkta bibliotek.

den 21 februari 2022