Välkommen till en spännande kulturhöst

Några teman i höstens kulturprogram för Tierps kommun är hälsa, miljö och kulturarv. Johannes Wätterbäck – personen bakom den populära bloggen Farbror Grön, Sara Ask – författare till storsäljaren Mera vego samt föreläsningar om humlens historia och öl och mjöd under vikingatiden är några av punkterna.

Miljö och hälsa syns bland annat i Framtidsveckan för hållbar utveckling som ordnas i Örbyhus. Under veckan arrangeras föreläsningar, bland annat med Po Tidholm, workshops, en marknad med närproducerade produkter, barnklädesloppis och en mini-mässa. Hela programmet för Framtisdvecka kommer inom kort på tierp.se och utvecklaotv.wordpress.com 

Bland satsningarna på kulturarv finns en vandring där du kan lära dig mer om Skärplinges och Hållnäs idrottshistoria, Örbyhus, Karlholm samt Engelska parken i Söderfors.

Familjelördagarna utökas och till hösten arrangeras även aktiviteter på våra övriga bibliotek i kommunen, förutom på biblioteket i Tierp. Som vanligt det finns mycket att göra och uppleva för hela familjen varje lördag, bland annat sagoyoga, Minibioklubben, skrotverkstad, workshop i programmering för de yngsta och stop-motion film.

Du kan hämta kulturprogrammet på flera ställen

Kulturprogrammet finns på biblioteken, badhusen och kommunhuset i Tierp. Välkommen att hämta ditt exemplar eller ladda ner pdf:en här nedanför.