Den dansande djävulen

13-åriga Tyko Blom är ”grävling”. Han arbetar flera hundra meter ned i en silvergruva med att hacka loss stenprov ur berget. Han sliter sex dagar i veckan i gruvan medan Hertig Mazoo, ovan jord, festar upp silvret som Tyko och de andra pojkarna hittar.

På söndagarna får Tyko och de andra "grävlingarna" lämna gruvan för att gå till kyrkan. En söndag blir annorlunda. Pojkarna får en chans till en stund i solskenet under ett träd. Då kommer en skata till Tyko i något som han tror är en dröm. Skatan läser en ramsa för honom. Tyko förstår den inte, men den fastar i hans huvud och han återkommer ständigt till den.
  Som straff för att Tyko somnat under trädet skickar förmannen honom till Westins schakt, en otillgänglig gruvgång som nästan rasat ihop. Men det finns något mer i schaktet som inte förmannen känner till…

Jacob Eklund har läser in cdboken. Tyvärr går man miste om bilderna i boken, men annars fungerar det mycket bra att lyssna till Den dansande djävulen. Detta är första delen i en trilogi som fortsättes av Fyrtornet i Son-Li och Polyhymnias guld.

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Anna Fogelberg den 22 december 2011