Erebos

Vad är spel och vad är verklighet?

På skolan cirkulerar ett spel på diskett som utvalda personer får tillgång till och genast blir helt gripna av. Man ser direkt vilka som är med och inte – spelarna har i princip slutat sova och hasar sig dödströtta fram fram under skoldagarna.
Spelet heter Erebos och är ett kamp- och strategispel. Reglerna är hårda och brott mot dem innebär att man kastas ut. Till exempel får en spelare aldrig stänga av spelet, det tar själv paus emellanåt. Inte heller får man diskutera spelet med någon annan.

Från att ha varit helt ointresserad blir Nick snabbt totalt spelberoende. Hans användare Sarius får uppdrag, belöningar och straff av Budbäraren och det är tydligt att målet är att höja sin nivå för att slutligen få tillhöra den Innersta kretsen inför Slutstriden. 

Nick slås direkt av hur märkligt interaktivt spelet är. Första gången han får ett uppdrag i verkliga världen blir han rejält förvånad  men bryr sig snart inte. Spel och verklighet flyter ihop i Nicks och medspelarnas utmattade hjärnor och konsekvenserna blir dramatiska!

Det här är ett intressant grepp och på sina ställen ruskigt spännande!


 

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Kristina Vikström den 19 januari 2012