När jag vaknar finns du inte

London Lane är en helt vanlig 16-årig tjej, om det inte vore för en sak. Varje natt klockan 04.33 nollställs hennes huvud och hon glömmer allt som har hänt under dagen.

Londons minnen är från framtiden, bilder av händelser som ännu inte ägt rum. För att kunna fungera skriver hon ned allt hon behöver minnas i en anteckningsbok innan hon går och lägger sig:

Fredag

16/10 (torsdag)

Kläder:

- Jeans (med raka ben)
- Den marinblå tunikan med de små blommorna på (inte smutsig - lägg tillbaka i garderoben)
- Röda ballerinaskor (som jag får blåsor av)

En dag dyker ett minne av en begravning upp i hennes huvud. Hennes mamma är bland de sörjande, men vem är det som kommer att dö? Det obehagliga minnet återkommer med allt kortare intervaller. Dessutom inleder hennes bästa vän en relation med en lärare. London vet hur illa det kommer att sluta, men hennes vän vill inte lyssna.

Sedan är det mysteriet med hennes nya pojkvän, Luke. Varför finns han inte i hennes framtid? Och hur har man ett förhållande med någon man glömmer bort varje gång man somnar?

När jag vaknar finns du inte är en romantisk thriller med klar sträckläsningspotential som kan göra det svårt att komma i väg till skolan eller jobbet i tid. Varm och spännande, men trots thrillerinslagen inte ett dugg otäck.

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Sanna Barsk den 29 december 2011