Talböcker

Talböcker är till för dig som är synskadad, har läshinder eller något annat handikapp som hindrar dig från att läsa tryckt text

På biblioteket kan du låna och få hjälp med att hitta talböcker. Biblioteket har ett urval av talböcker. Om du inte hittar den titel du söker hjälper personalen dig gärna med att beställa det du önskar.

Kontakta biblioteket för mer information

Vill du veta mer om talböcker och vad biblioteket kan hjälpa dig med är du välkommen att kontakta oss.

Vad är en talbok och vem får låna?

Talböcker är böcker som är inlästa på cd-rom: Daisy. Daisy-skivor kräver en speciell spelare som går att låna på biblioteket för korttidslån eller låna från Syncentralen mot läkarintyg från din ögonläkare samt en hjälpmedelsavgift.

Det går också att använda din dator hemma om du har ett läsprogram nedladdat från Legimus, Myndigheten för tillgängliga medier (MTM) .

Egen nedladdning från Legimus

Med tjänsten Egen nedladdning kan du själv ladda ner talböcker från Legimus (MTM:s) digitala bibliotek till din egen dator.

Du behöver en e-postadress och Java installerat på din dator. Du måste också registrera dig som låntagare på biblioteket.

Hemsändning av talböcker

Om du inte har möjlighet att besöka biblioteket kan du få hemsändning av talböcker enligt önskemål. Låter detta intressant är du välkommen att kontakta ditt närmaste bibliotek.
 

 
Skrivet av: Gun Johansson den 14 januari 2016