Talböcker/Legimus

Talböcker är till för dig som är synskadad, har ett läshinder eller något annat funktionshinder som hindrar dig från att läsa tryckt text.

På biblioteket kan du låna och få hjälp med att hitta talböcker. Biblioteket har ett urval av talböcker. Om du inte hittar den titel du söker hjälper personalen dig gärna med att beställa talböcker.

 

Kontakta talboksavdelningen

Vill du veta mer talböcker på Älvkarelby folkbibliotek är du välkommen att kontakta oss.

Telefon: 026-831 37
E-post: lena.rosenvall@alvkarleby.se

Talboksansvarig: Lena Rosenvall

 

Vad är en talbok och vem får låna?

Talböcker är böcker som är inlästa på cd-rom,  DAISY. DAISY-skivor kräver en speciell spelare som går att låna på biblioteket för korttidslån eller låna från Syncentralen mot läkarintyg från din ögonläkare samt en hjälpmedelsavgift.

 

Egen nedladdning från Legimus

Med tjänsten Egen nedladdning kan du själv ladda ner talböcker från Legimus, Myndigheten för tillgängliga mediers (MTM), digitala bibliotek till din egen dator. Du behöver en e-postadress och Java installerat på din dator. Du måste också registrera dig som låntagare på biblioteket.

Hemsändning av talböcker

Om du inte har möjlighet att besöka biblioteket kan du få hemsändning av talböcker enligt önskemål. Låter detta intressant är du välkommen att kontakta oss på biblioteket.

Telefon: 026-831 37
E-post: lena.rosenvall@alvkarleby.se

Talboksansvarig: Lena Rosenvall