Tierps kommun stickar sockor

Winter is coming – vintern kommer och det är dags att skaffa varma gosiga raggsockor på fötterna. Vill du lära dig sticka? Häng med i projektet Tierps kommun stickar sockor!

Stickprojekt inleds med slöjdbio och en föreläsning av hemslöjds-konsulenten  Annkristin Hult på Tierps bibliotek den 6 september klockan 17.0019.30.

Hemslöjdskonsulenten berättar om traditionella mönster och ger praktiska tips. Därefter ser vi dokumentären Yarn. Ta gärna med ditt stickprojekt och sticka under filmen! Boka plats: 0293-21 82 60.

I Yarn knyts traditionella stick- och virktraditioner ihop med hur samtida konstnärer och konsthantverkare tar med garnet ut från hemmet och ut i världen. I filmen får vi möta bland annat ullgraffitikonstnärer, cirkusartister och designers som tillsammans tar sig an nya sätt att använda garn och tråd.

Stickhjälp med drop in
Behöver du hjälp med dina sockor? Stickhjälpen finns på plats vid följande tillfällen på Tierps bibliotek:

  • 27 september kl 17.30–18.45
  • 25 oktober kl 17.30–18.45
  • 15 november kl 17.30–18.45
  • 6 december kl 17.30–18.45 (Inlämning av sockor till utställningen och upphängning.)

Du behöver inte anmäla dig till Stickhjälpen i förväg. Drop in gäller.

Material
Vi använder Järbo STICKSKOLA: raggsockor och garnet Raggi garn. Till beskrivningen behövs strumpstickor i storlek 3.5 och 4.5. Stickskolans beskrivning kan du få utan kostnad av Stickskolan eller själv skriva ut från internet. Om du inte har möjlighet att hämta stickbeskrivningen på Stickhjälpen kan du be ditt bibliotek om hjälp med utskrift. Det kostar inte något att skriva ut.

Varje deltagare står själv för inköp av stickor och garn. Garnet finns i garnaffärer och vissa livsmedelsaffärer.

Vill du ställa ut dina sockor?
Alla som stickat sockor kan ställa ut dem i utställningen på Tierps bibliotek den 6 december. Märk dina verk med dina kontaktuppgifter på en lapp på insidan och lämna in dem till Tierps bibliotek senast 5 december. Vill du vara med och sätta i ordning utställningen? I så fall är du välkommen till Tierps bibliotek på utställningsdagen, klockan 17.30–18.30. Vi träffas, minglar och har trevligt tillsammans under festligare former.

Sticka tillsammans?
Vill du skapa en stick- och bokcirkel på ditt bibliotek? Kontakta oss på biblioteket, vi hjälper gärna till!

 Mejl: biblioteket.tierp@tierp.se 

Telefon: 0293-21 82 60

Foto: Mostphotos

Målgrupp:

den 4 september 2018