Tre saker jag inte vet om dig

Jessie har fortfarande inte kommit över sin mammas död. När hennes pappa tvingar dem att flytta till hans nya fru i Los Angeles känns det som att tillvaron blir ännu mer splittrad.

Författare: Julie Buxbaum

Genre: Skönlitteratur för unga vuxna

Skolan hon börjar på är full av rikemansbarn och hon känner sig hemskt malplacerad. När en anonym person som kallar sig Någon Ingen mailar henne och erbjuder sig att hjälpa henne ta sig igenom djungeln i deras gemensamma skola är hon skeptisk. Tänk om det är någon som driver med henne? Så hon ber honom att berätta tre saker om sig själv och sakta men säkert börjar Jessie och NI komma varandra allt närmare. De förstår varandras smärta. Men NI är motvillig till att träffas och Jessie blir allt mer fundersam över hans sanna identitet.

Den här boken är en av mina absoluta favoriter och jag är så glad över att jag började läsa den. Fylld av smärta och frågan om det går att börja om på nytt. Författaren håller läsaren i ett järngrepp och det är svårt att slita sig ifrån. Genom hela boken försöker man komma på vem NI är.

Ett tips till den som vill bli kvarlämnad med en känsla av hopp och tro på att saker och ting kan ordna sig.