Uppländska författare

Det sägs att Uppsala är en av Sveriges mest författartäta städer.

Person som skriver med en penna i en anteckningsbok.
Många svenska författare är verksamma och bosatta i Uppsala. Exakt hur många författare det rör sig om är svårt att säga. Men det känns rätt naturligt att lyfta fram våra författare på Bibli, webben för folkbiblioteken i länet.

En författarbank växer fram

På sidan Uppländska författare bygger vi upp en författarbank över våra författare. Målet är att göra det tillsammans med författarna. På Bibli får nämligen författarna själva presentera sig genom att skriva en text med valfritt tema.

På Bibli publicerar vi sedan dessa unika texter. Självklart länkar vi till de titlar som finns av författaren på våra bibliotek runtom i länet.

Vad är en uppländsk författare?

Författaren ska vara bosatt  någonstans i Uppsala län. Det kan vara en författare av såväl skönlitteratur som facklitteratur. Det kan vara en person som skriver för vuxna, barn eller unga. Även poeter, illustratörer, serietecknare och översättare räknas in.

Syftet är att lyfta fram våra författare och göra dem och deras verk synliga för besökarna.

Saknar du någon?

Den som idag tittar på vår blygsamma lista kommer definitivt att sakna många namn. Tanken är att listan hela tiden ska kompletteras med författare. Och allra helst ska författarna själva vara med och bidra.

Är du själv författare och vill vara med är du varmt välkommen att kontakta oss. Har du tips på någon som du skulle vilja se på Biblis Uppländska författare är det bara att kontakta oss. Tveka inte. Mejla till oss redaktionen@bibli.se eller skriv direkt i formuläret.

 

Bild: real00

 

 

Skrivet av: Carin Carlsson den 5 november 2011