Upplev ett nytt bibliotek!

Upplevelserum, studiesal, tidskriftsrum i entrén, nya läsmiljöer och en hel del annat väntar dig som besöker oss. Sedan i våras har arbetet med att förändra Håbo bibliotek pågått och nu är det (nästan) klart!

Hela världen möter dig redan i entrén!

Det första du möter i biblioteket är det nya tidskriftsrummet. Där kan du sitta ner och läsa dagstidningar och tidskrifter. 

Den lilla scenen i direkt anslutning, blir ibland skådeplats för olika slags framträdanden.

Rum för upplevelser
Håbo bibliotek

När du kommer längre in i biblioteket, möts du av ett upplevelserum och en studiesal. Upplevelserummet, som ligger under glastaket, samlar böckerna ämnesmässigt på ett nytt sätt - allt för att du lättare ska hitta det du är intresserad av. Kanske hittar du också här det oväntade, det som vidgar vyer och väcker nya intressen.

Nya skyltar guidar dig till hyllor och hörnor med namn som Hemma & fixa, Kropp & själ, Spänning, Sanna historier och Resor. Vi har också dristat oss till att skapa Fina hyllan, för att lyfta fram lyrik, klassiker och Nobelpristagare. 

Blir du akut lässugen, kan du välja sittmöbel efter humör - och då också upptäcka att ljudnivån väsentligen förbättrats.

Din läsupplevelse börjar här! 

Studiehets blir studiero

Läsare på Håbo bibliotek
Är du student, styr du sannolikt stegen till studiesalen. Här hittar du kurslitteraturen, liksom tysta och även mer samtalsvänliga läsplatser.

Vill du ta med din dator och arbeta uppkopplad, går det också bra. I studiesalen finns också Företagshyllan, Språkhörnan och en hel vägg full med böcker om historia.

Din resa mot ny kunskap börjar här!

 

 

 

 

Taggar:

Skrivet av: Ulrika Danielsson den 13 september 2012