Välkommen

Eftersom vår kommun är så stor till ytan finns vi placerade på olika orter för att alla ska kunna nå sitt bibliotek.

Vi har ett gemensamt mediebestånd, gemensam katalog, gemensamt lånekort, gemensam policy och gemensam personal.
I dropplisten ovan finns ingång till varje biblioteksenhet. Där hittar du kontaktuppgifter och öppettider. Du kan låna och lämna tillbaka på vilket som helst av dem.
Närmast av alla är ändå E-biblioteket som du kan ha i fickan genom din mobil eller hemma på datorn. Förutom att söka, låna om och reservera böcker så kan du låna e-böcker eller e-ljudböcker och läsa närmare 5000 olika tidningar från hela världen utan kostnad.

Våra bibliotek är också mötesplatser öppna för alla. Det är gratis att använda lokalerna, det trådlösa nätverket och den utrustning som finns där. Men du behöver faktiskt inte ha något särskilt ärende! Biblioteken är vårt gemensamma rum; du är välkommen in för att värma tårna, prata bort en stund, läsa tidningen eller vad det nu kan vara.

Vi vill erbjuda den service som våra besökare behöver och önskar. Därför tar vi gärna emot dina synpunkter och önskemål. Kom in och prata med oss eller skicka ett mail till Bibliotek Heby Kommun.

Vad som finns på biblioteket och det vi gör styrs också av politiska mål och visioner. Läs mer om det i kommunens Biblioteksplan.