Välkommen till vår nya webb!

Biblioteken i Heby, Tierp, Älvkarleby och Östhammar har fått en ny, gemensam webbplats. Vi tackar för ditt tålamod under de veckor som vi arbetet med att få igång den nya webbplatsen och ber om överseende med arbete som kvarstår.

Färgglada ballonger. Foto: Erza Winanto.
Den länsgemensamma sajten Bibli har nu delats till fem webbplatser och Bibli.se finns alltså inte mer. Biblioteken i Heby, Tierp, Älvkarleby och Östhammar har nu en ny gemensam webbplats!

Vi tackar för ert tålamod under de senaste veckorna då vår webb varit stängd, på grund av att vi arbetat med att få fram vår nya webbplats, biblinord.se.

Vår nya webbplats har responsiv design, vilket gör att den fungerar bättre i smarttelefoner och surfplattor. Det underlättar bland annat e-bokslån.

Webbarbetet fortsätter

Det är fortfarande en del jobb kvar med den nya webbplatsen, och det hoppas vi att du har överseende med. Det kan alltså förekomma fel på sajten, bland annat länkar som inte fungerar, och rester från den gamla webbplatsen kan leva kvar. Vi jobbar såklart på att åtgärda detta så fort som möjligt.

Hör gärna av dig till oss på ifall du upptäcker fel eller har synpunkter.

Heby gun.johansson@heby.se

Tierp ulf.georgson@tierp.se

Älvkarleby lena.rosenvall@alvkarleby.se

Östhammar barbro.graahs@osthammar.se 

Ditt konto har flyttats med

Du som redan hade registrerat ett konto på Bibli.se – ett så kallat "Biblikonto" – har fått det överflyttat till den nya webbplatsen. Du behöver alltså inte skapa ett nytt konto.

Du som hade ett Biblikonto som innehöll lånekort från olika kommuner, har fått ditt konto flyttat till de webbplatser där du hade registrerat ditt lånekort. På den nya webbplatsen loggar du in som vanligt med ditt användarnamn och lösenord eller lånekort/personnummer och pinkod för respektive kommun.

Om du inte har registrerat ett konto, är du välkommen att göra det nu. Det enda du behöver är ett lånekort med pinkod. Lånekort skaffar du på ditt bibliotek.

Varför upphörde Bibli.se?

Den länsgemensamma bibliotekswebben Bibli.se delades av länets åtta kommuner men varje kommun hade sitt bibliotekssystem, lånekort och sina låneregler.

Att ha flera bibliotekssystem i en och samma webbplats har inneburit en del tekniska problem. Det har även varit förvirrande för en del användare.

Vi på biblioteken i Tierp, Heby, Älvkarleby och Östhammar har samma bibliotekssystem och vi har även som mål att utöka vårt samarbete. Vi fortsätter därför i en gemensam webbplats.

 

Bild: Ballonger (Foto: Erza Winanto, cc by-nc 2.0)

Skrivet av: Carin Carlsson den 2 juni 2014