Välkommen till vår nya webb!

Biblioteken i Biblinord har en ny webbplats. Webbplatsen är gemensam för biblioteken i kommunerna Heby, Tierp, Älvkarleby och Östhammar. Den fungerar inte riktigt på samma sätt som den gamla. Här beskriver vi de viktigaste nyheterna. Fråga oss gärna om du undrar över något!

Webbplatsen anpassar sig efter den skärm du väljer att titta på: dator, platta eller mobil. Obs! Den fungerar bäst i webbläsaren Chrome.

På den gemensamma ingångssidan kan du välja att klicka på Tierp och fortsätta därifrån. Alla Tierps sidor kan hittas i dropplisten under rubriken Tierp i menyraden högst upp. Menyraden följer med vilken sida du än väljer, så du kan alltid orientera dig via den.

Dagens öppettider för alla bibliotek finns på sidan Startsida Bibliotek Tierp Kommun.  Klickar du på något av biblioteken kommer du till det bibliotekets egna sida. Där finns bibliotekets kontaktuppgifter och öppettider en vecka framåt. Backa med piltangenterna på skärmen eller klicka på Startsida Bibliotek Tierp Kommun i menyraden för att komma tillbaka till vår startsida.

Logga in för att hantera dina lån och reservationer. På dator eller surfplatta klickar du på den gröna knappen längst upp till höger på skärmen. I mobilen klickar du på plustecknet och väljer "gubben".

Sökfältet ligger också med i den första vyn på alla skärmar. Där kan du söka på ett ord eller ämne, författare, titel med mera. När de första sökresultaten visas kan du lägga på filter för att begränsa mängden och få fram det du är ute efter.

De andra kommunernas mediebestånd kan du se eftersom vi har en gemensam webplats. Obs! Du kan bara låna och reservera från beståndet i Tierps kommun.

Menyraden når du på mobilen genom plustecknet och symbolen med tre horisontella streck.

E-böcker, e-ljudböcker, Pressreader och mycket mer finns i menyn E-biblioteket.

Skrivet av: Hanna Hansell den 16 maj 2017