Vår nya webbplats

Biblioteken i Biblinord, det vill säga i Heby, Tierp, Älvkarleby och Östhammar, har en ny gemensam webbplats.  Den fungerar inte riktigt på samma sätt som den gamla. Här beskriver vi kort de viktigaste nyheterna. Fråga oss gärna om du undrar över något!

Webben anpassar sig efter den skärm du väljer att titta på: dator, platta eller mobil. OBS! Den fungerar bäst i webbläsaren Chrome.

På den gemensamma ingångssidan kan du välja att klicka på Tierp och fortsätta därifrån. Alla Tierps sidor kan hittas i dropplisten under rubriken Tierp i menyraden högst upp. Menyraden följer med vilken sida du än väljer, så du kan alltid orientera dig via den.

Dagens öppettider på alla bibliotek finns på sidan Startsida Bibliotek Tierp Kommun.  Klickar du på något av biblioteken kommer du till enhetens egen sida med kontaktuppgifter och öppettider 7 dagar framåt. Backa med piltangenterna på skärmen eller klicka på Startsida Bibliotek Tierp Kommun i menyraden för att komma till vår startsida igen.
 
Logga in för att hantera dina lån och reservationer. På dator eller platta klickar du på den gröna knappen längst upp till höger på skärmen. I mobilen klickar du på plustecknet och väljer "gubben". 

Sökfältet ligger också med i den första vyn på alla skärmar. Där kan du söka på ett ord eller ämne, författare, titel med mera. När de första sökresultaten visas kan du lägga på filter för att begränsa mängden och få fram det du är ute efter.

De övriga kommunernas biblioteks mediebestånd kan du se, men du behöver ha lånekort i respektive kommun ifråga för att reservera. Önskar du någon av deras titlar kan du vända dig till oss.

Menyraden når du på mobilen genom plustecknet och symbolen med tre horisontella streck.

E-böcker/e-ljudböcker och Pressreader samt mycket mer finns i menyn E-biblioteket.