Värme, humor och feel-good

Trivsam, humoristisk och underhållande läsning med ett litet stänk av samhällskritik. Cecilia Stiernstedt, vid talboksavdelningen på Uppsala stadsbibliotek, tipsar om böcker som lånas flitigt.

Cecilias fem tips

Kaffe med rån av Catharina Ingelman-Sundberg

Några pensionärer som bor på ett äldreboende tröttnar på att allt blir sämre och nya besparingar väntar. Eftersom de tror att det är bättre i fängelset, så ger de sig in på brottets bana. Sagt och gjort. En rolig och samhällskristisk bok.

 

Flakmopedisten av Lasse Berghagen

En trevlig bok av Lasse Berghagen, som minns sin barndom. Inte minst sommarloven i Dalarna. Han tar läsaren tillbaka i tiden och till den gamla släktgården. Han berättar sina minnen och bland annat får läsaren möta flakmopedisten, Hubbe Åkesson.

 

Surt sa räven om rabarberna av Karin Brunk-Holmqvist

Omslagsbild till Surt sa räven om rabarberna.
En varm berättelse om Berta och Gunnar som lyckats förvärva en kolonilott i Simrishamn. Till grannar har de sina vänner Hjördis och Konrad. Men så en dag när Gunnar ska köpa blommor till sin Berta möter han Holger, en annan koloniägare. Och ett rykte uppstår "Gunnar ska ut på friarstråt". Det blir tokigt och stackars Gunnar trasslar in sig i små lögner...

 

Kupé nr 6 av Rosa Liksom

Denna bok tar läsaren tillbaka till 1980-talet. En finsk student reser med Transsibiriska järnvägen till Ulan Bator. Den trånga kupén får hon dela med en försupen ryss. Under den flera veckor långa resan berättar ryssen om sitt liv och om Sovjets historia. Ett möte mellan väst och öst och ett stycke intressant nutidshistoria.

 

Omslagsbild till Kupé nr 6.
Rosor, min kära, bara rosor av Mark Levengood

Mark Levengood har samlat kåserande texter och berättar om människor som han har mött. Allt från stjärnor som Meryl Streep till Dalai Lama. Men även människor från hans egen familj och släkt finns med, som hans mamma, morfar och hembiträdet.

 

 

 

 

Tips av: Cecilia Stiernstedt

 

Bild: Present (foto: Claudio Maciel, stock.xchng). Omslagsbilder.


 

Målgrupp:

Taggar:

Skrivet av: Cecilia Stiernstedt den 18 december 2012