Våren i litteraturen

Mycket vackert har sagts om våren

Smaka på de här citaten:

"Våren är åter här. Jorden är som ett barn som kan poesi" Rainer Maria Rilke

"Jorden skrattar i form av blommor" R W Emerson

"Varje vår är den enda våren, en evig förundran" Ellis Peters

Ja, så känns det varje år. Förundran och glädje över hur fantastisk den är - våren.

Våren i poesi

Varför inte låna en diktbok och ta reda på hur fortsättningen av de kanske välbekanta raderna lyder. Logga in, klicka på boken, reservera!

 

 

Visst gör det ont när knoppar brister, varför skulle annars våren tveka...

 

 

Intet är som väntans tider, vårflodsveckor, knoppningstider...

 


När våren kom med sunnanvind och solen sken i sky,
då slog mitt hjärta underbart och rymden var som ny...

 


Ja vårn, ja,
ja vårn, ja,
tjong fadeladeli,
dä ä e fina ti!

 

Dagen svalnar mot kvällen...
Drick värmen ur min hand,
min hand har samma blod som våren...


Våren i prosa

Ett litet urval bland många, många...
Nej, det gick inte att förneka, hon var fyrtio år. Men en gång hade också hon varit nyss fyllda sjutton och lett mot sin älskade. Hon kunde inte glömma det, ännu efter alla dessa år tänkte hon på det varje dag. Numera mindes hon aldrig honom, bara sig själv, hur hon sett ut och vad hon känt och upplevt under en kort period av sitt liv, då hon var en ung flicka som nyss lämnat barndomen...
"Det är vår och jag lever ännu" är titeln på en dokumentärroman som bygger på gedigen forskning. Här möter vi Florence Nightingale och Röda Korset-grundaren Henry Durant, Elsa Brändström, krigsfångar i Sibirien,  Elsa Björkman-Goldschmidt med flera. Vi tar del av nazismen och raslagarna, de "Vita bussarna" och baltutlämningen. Ett imponerande forskningsarbete ligger till grund för boken.
Tredje boken om byn Rosengädda. Tessan har allt - ett eget barn, en egen restaurang, flera pappor till barnet samt en rik godsägare som ser förälskat åt hennes håll. Men arbetsbördan börjar bli för tung och Tessan önskar att hon hade hjälp. Helst av någon som inte vill ha betalt. En dag dyker just två sådana människor upp.
Den fjärde boken med kriminalinspektör Malin Fors vid Linköpingspolisen. En kraftig explosion inträffar i centrala Linköping och tillvaron förändras för alltid för några människor.
Året är 1968 och platsen Washington D.C. Derek Strange har nyss blivit polis, jobbet han drömt om ända sedan barnsben. Men livet är ändå inte okomplicerat: kvinnan han älskar har lämnat honom och hans bror Dennis har nyligen kommit hem som krigsinvalid. Medan Dennis dras in i en allt farligare kriminell värld ser Derek hjälplöst på. Samtidigt kokar staden av vrede och rasmotsättningar - ett hat som snart exploderar i ett brinnande inferno.
Boken består av två noveller, Mörk vår och Jasminmannen. Mörk vår skildrar uppväxten för en flicka genom hur hon upptäcker sin sexualitet. Jasminmannen anses vara en av de bästa skildringarna av psykos.
Arton berättelser från 20-tal till 50-tal av Vilhelm Moberg. Titelnovellen Vårplöjning är biografiskt hållen, liksom den fina Pojken och gäddan och några ytterligare berättelser. 


Våren i facklitteraturen

Många historiska händelser förknippas med våren. Även företeelser som odling och snickeriarbete och andra utomhusaktiviteter av olika slag.

Världspolitikens dagsfrågor är en liten skriftserie från Utrikespolitiska institutet. Detta nummer handlar om arabvärldens kvinnor. Har den "arabiska våren" förbättrat kvinnornas villkor, eller är det de kvinnofientliga islamistiska krafternas frammarsch som dominerar?

 Här beskrivs bakgrunden till folkupproren i Nordafrika och Mellanöstern som inleddes med att en tunisisk man brände sig själv offentligt 2010. Vilka var drivkrafterna bakom de omfattande och omvälvande händerlserna?
Författaren är idéhistoriker och professor vid Uppsala universitet.


 

Finska inbördeskriget pågick några månader under våren 1918. Striden stod mellan "de röda" (socialdemokraterna) och "de vita" (konservativa). Det blev en mycket tragisk historia där "de vita" avgick med segern varvid ett stort antal röda krigsfångar avrättades.

Boken Terror och tragik : Hesingfors och Sibbo våren 1918 är dagboksanteckningar och ögonvittnesskildringar nedtecknade av Gerda Schybergson, anteckningar Per Schybergson nyligen hittat och sammanställt.

 Pragvåren 1968, då Prag invaderades av sovjetiska trupper, är bakgrunden i Milan Kunderas roman Varats olidliga lätthet. Det är här händelserna äger rum i denna psykologiserande och erotiska berättelse om hjärnkirurgen Tomas och servitrisen Tereza.

Tyst vår av den amerikanska marinbiologen Rachel L Carson från 1962 har blivit en klassiker. Författaren var en av de första att för en större allmänhet uppmärksamma miljöförstöringens problem.
En bok om trädgården och naturen och om hur vi påverkas av mötet med dem. En stor del av boken ägnas åt Sinnenas trädgård och Haga hälsoträdgård, terapeutiska trädgårdar som skapats för människor med särskilda behov.
Omslagsbild Cykelboken
Allt du behöver veta för att underhålla och få ut det mesta möjliga av din cykel
Boken riktar sig till den som vill utveckla sitt fotograferande. Råd om hur man skaffar sig den utrustning som passar de egna behoven, hur man får skarpa bilder även i svåra situationer, hur man komponerar effektivt och undviker att missa just de bilder man helst av allt vill ha.
Floran tar upp "vilda, förvildade och kvarstående örter" i Sverige, Danmark, Finland och Norge men ger dessutom besked om varje örts hela utbredningsområde på jorden. 

Alla örter finns i bild: läckra akvareller, vårmjukt nyanserade.
Boken handlar om att plantera och odla i kruka. Här finns tips om växter för olika årstider - vårblommor, sommarblommor, kryddor, medelhavsväxter, klätterväxter, buskar och småträd. Ett avsnitt om hur man färgkombinerar. Råd om hantering av skadedjur. Populära växter har ett eget kapitel.
Maten i boken är uppdelad i sju årstider. Varje kapitel inleds med en årstidsanpassad klimatpyramid som tar hänsyn till råvarornas miljö- och klimatpåverkan under året. Basen består av mat man kan äta ofta, maten i mitten kan ätas ett par gånger i veckan och det som finns i pyramidens topp är mat för enstaka tillfällen.

Le quattro stagioni 

De fyra årstiderna av Antonio Vivaldi

Konsert för violin och orkester. Underbar musik på CD

Inehåller fakta om ved, staplingsmetoder, torkning, huggning och eldning. Den svenska utgåvan har anpassats efter svensk eldningstradition och innehåller sexton extra sidor med kapitel om kakelugnar.
 Boken vänder sig till husägare med syfte att ge inspiration och idéer, förmedla kunskap och tips för olika byggprojekt. Från hur man snickrar blomlådor eller tapetserar till hur man bygger en friggebod, tilläggsisolerar källaren eller lägger tak. Beskrivningar steg för steg med illustrationer.
Boken vill inspirera till att snickra för trädgården. Det är både större projekt som grind, uteplats och entrétak och mindre saker som brevlåda och soptunna.
En gör-det-självbok för dem som älskar att snickra och har villa eller fritidshus. Här ges tips på hur vi kan försköna och förbättra vårt hus och vår trädgård och varför författaren valt just det alternativet, det utförandet, det materialet. Förslag och instruktiva detaljritningar och noggranna och lättfattliga arbetsanvisningar för altan, trätrappa, veranda, garage, carport, arbetsbod, grind, staket, sittgrupp, bord, bänkar, skärm mot insyn. Till sist redogör författaren för verktyg vi behöver, skruvar, spikar och beslag vi bör använda och ger råd för målning och betongarbeten.
En bok om att köpa eller bygga en friggebod. Om regelverk, placering, byggteknik och inredning. Genomgång av olika byggnadstekniska lösningar vad gäller isolering, ventilation, väggar, golvbjälklag och takavvattning. Råd om materialval, dimensionering och kostnadsberäkning


För barn

För barn finns det en rik flora av böcker om våren. Vi nämner bara några stycken, men längst ner på sidan listar vi fler.

 Sagor om våren är en antologi med en blandning av dikter, sånger och prosatexter, både äldre och okända texter såväl som nyskrivna.

 Bilderbok för de små om Sander som ser fram emot att få ha på sig sina häftiga sandaler med "flames" på till dagis eftersom det ju är vår. Men vad nu då! Det snöar ju!

Faktafiktion om den mänskliga nallebjörnen Nalle Bruno på upptäcktsfärd i naturen en vårdag bland sorkbon, fågelholkar och myrstackar.

Bokens betoning ligger på allt som har med våren att göra, såsom kärlek, växters pånyttfödelse och människors glädje över vårens ankomst.

Ingångsbilden/fotograf: Björn Jerner

Gun Johansson

 1. Lockrop om våren

  Undertitel: roman
  Av: Berg, Eva
  Språk:
  Svenska
  Publiceringsår: 2015
  Klassifikation: Svensk skönlitteratur
  Finns som: E-bok
 2. Den arabiska våren

  Undertitel: folkets uppror i Mellanöstern och Nordafrika
  Av: Fazlhashemi, Seyyed Mohammad
  Språk:
  Svenska
  Publiceringsår: 2013
  Klassifikation: Historia
  Finns som: Bok
 3. Matilda på våren

  Av: Marshall, Natalie
  Språk:
  Svenska
  Publiceringsår: 2014
  Klassifikation: Bilderböcker och kapitelböcker på svenska för små barn
  Finns som: Bok
 4. Måns och Mari om våren

  Av: Beckman, Kaj
  Språk:
  Svenska
  Klassifikation: Bilderböcker och kapitelböcker på svenska för små barn
  Finns som: Bok
 5. Sagor om våren

  Språk:
  Svenska
  Publiceringsår: 2004
  Klassifikation: Bilderböcker och kapitelböcker på svenska för små barn
  Finns som: Bok
 6. Nell på våren

  Av: Rubin Dranger, Joanna
  Språk:
  Svenska
  Publiceringsår: 2010
  Klassifikation: Bilderböcker och kapitelböcker på svenska för små barn
  Finns som: Bok
 7. Lina väntar våren

  Undertitel: roman
  Av: Lorentz, Anna
  Språk:
  Svenska
  Klassifikation: Svensk skönlitteratur
  Finns som: Bok
 8. Fåglar om våren

  Undertitel: våra vanligaste flyttfåglar mellan mars och midsommar
  Av: Casta, Stefan
  Språk:
  Svenska
  Publiceringsår: 1989
  Klassifikation: Fåglar (Aves)
  Finns som: Bok
 9. Seder & bruk om våren

  Språk:
  Svenska
  Publiceringsår: 1974
  Klassifikation: Etnografi, socialantropologi och etnologi
  Finns som: Bok
 10. Sjutton ögonblick om våren

  Av: Semenov, Julian
  Språk:
  Svenska
  Publiceringsår: 1980
  Klassifikation: Skönlitteratur översatt från slaviska och baltiska språk
  Finns som: Bok
 11. Våren i markerna

  Av: Danielson, Jan
  Språk:
  Svenska
  Publiceringsår: 1980
  Klassifikation: Biologi
  Finns som: Bok
 12. Långt till våren

  Av: Berlin, Eva
  Språk:
  Svenska
  Publiceringsår: 1979
  Klassifikation: Svensk skönlitteratur
  Finns som: Bok
 13. Våren

  Undertitel: en årstidsbok
  Av: Holm Joensen, Poul
  Språk:
  Svenska
  Publiceringsår: 1979
  Klassifikation: Biologi
  Finns som: Bok
 14. Lina väntar våren : roman

  Av: Lorentz, Anna
  Språk:
  Svenska
  Publiceringsår: 1978
  Klassifikation: Svensk skönlitteratur
  Finns som: Bok
 15. Tidigt på våren

  Av: Ditlevsen, Tove
  Språk:
  Svenska
  Publiceringsår: 1974
  Klassifikation: Litteraturvetenskap
  Finns som: Bok
 16. Våren

  Av: Undset, Sigrid
  Språk:
  Svenska
  Klassifikation: Skönlitteratur översatt från norska
  Finns som: Bok
 17. Alva och våren

  Av: Berglund, Jessika
  Språk:
  Svenska
  Klassifikation: Bilderböcker och kapitelböcker på svenska för små barn
  Finns som: Bok
 18. Tidigt om våren

  Av: Vesaas, Halldis Moren
  Språk:
  Svenska
  Klassifikation: Skönlitteratur översatt från norska
  Finns som: Bok
 19. Den långa våren

  Undertitel: roman
  Av: Salminen, Sally
  Språk:
  Svenska
  Klassifikation: Finlandssvensk skönlitteratur
  Finns som: Bok
 20. Björnbärsstigen om våren

  Av: Barklem, Jill
  Språk:
  Svenska
  Klassifikation: Bilderböcker och kapitelböcker på svenska för små barn
  Finns som: Bok
 21. Först kom våren

  Av: Öding, Gösta
  Språk:
  Svenska
  Klassifikation: Svensk skönlitteratur
  Finns som: Bok
 22. Våren vid Världens ände

  Av: Dickens, Monica
  Språk:
  Svenska
  Klassifikation: Skönlitteratur på svenska för barn
  Finns som: Bok
 23. Vår i Bullerbyn

  Av: Lindgren, Astrid
  Språk:
  Svenska
  Publiceringsår: 1965
  Klassifikation: Bilderböcker och kapitelböcker på svenska för små barn
  Finns som: Bok
 24. Nalle Brunos vår

  Av: Ingves, Gunilla
  Språk:
  Svenska
  Publiceringsår: 2012
  Klassifikation: Bilderböcker och kapitelböcker på svenska för små barn
  Finns som: Bok
 25. Barnen i Bullerbyn

  Av: Lindgren, Astrid
  Språk:
  Svenska
  Klassifikation: Bilderböcker och kapitelböcker på svenska för små barn
  Finns som: Bok
 26. Vår

  Undertitel: aktiviteter, fakta, upplevelser
  Av: Berg, Øivind
  Språk:
  Svenska
  Publiceringsår: 2004
  Klassifikation: Biologi
  Finns som: Bok
 27. Vår

  Undertitel: aktiviteter, fakta, upplevelser
  Av: Berg, Öivind
  Språk:
  Svenska
  Publiceringsår: 2004
  Klassifikation: Biologi
  Finns som: Bok
 28. Allergi, vår tids epidemi

  Undertitel: en artikelserie i Dagens nyheter våren 1994
  Språk:
  Svenska
  Publiceringsår: 1994
  Klassifikation: Särskilda sjukdomar
  Finns som: Bok i serie
 29. Vår

  Av: Wirström, Mats
  Språk:
  Svenska
  Klassifikation: Bilderböcker och kapitelböcker på svenska för små barn
  Finns som: Bok
 30. Glödens färger

  Undertitel: roman
  Av: Olsson, Vibeke
  Språk:
  Svenska
  Publiceringsår: 2014
  Klassifikation: Svensk skönlitteratur
  Finns som: Bok
 31. Kvinnokamp i uppförsbacke

  Undertitel: fyra år efter arabiska våren
  Av: Härgestam, Fanny
  Språk:
  Svenska
  Publiceringsår: 2015
  Klassifikation: Könsrollsfrågor
  Finns som: Bok
 32. Marconi Park

  Av: Edwardson, Åke
  Språk:
  Svenska
  Publiceringsår: 2013
  Klassifikation: Svensk skönlitteratur
  Finns som: Ljudbok - CD
 33. Mystiska ladan

  Av: Bross, Helena
  Språk:
  Svenska
  Publiceringsår: 2014
  Klassifikation: Bilderböcker och kapitelböcker på svenska för små barn
  Finns som: Lättläst
 34. Min björnfarfar

  Av: Cousseau, Alex
  Språk:
  Svenska
  Publiceringsår: 2014
  Klassifikation: French fiction, 2000-
  Finns som: Bok
 35. Min självbiografi

  Av: Ferguson, Alex
  Språk:
  Svenska
  Publiceringsår: 2014
  Klassifikation: Sport, skolidrott, elitidrott, doping inom idrott, mm.
  Finns som: Ljudbok - CD
 36. Trädet på kullen

  Av: Davidsson Neppelberg, Helena
  Språk:
  Svenska
  Publiceringsår: 2014
  Klassifikation: Svenska romaner och noveller, 2000-
  Finns som: Bok
 37. Skaffa vuxen

  Undertitel: fyra tankar för natten, våren 2011
  Av: Jensen, Emil
  Språk:
  Svenska
  Publiceringsår: 2014
  Klassifikation: Svensk skönlitteratur
  Finns som: E-bok
 38. Gulfen

  Undertitel: en framtida krutdurk
  Av: Hammargren, Bitte
  Språk:
  Svenska
  Publiceringsår: 2014
  Klassifikation: Historia
  Finns som: Bok
 39. Kairos

  Undertitel: [roman]
  Av: Tichý, Andrzej
  Språk:
  Svenska
  Publiceringsår: 2013
  Klassifikation: Svensk skönlitteratur
  Finns som: E-bok
 40. Texter

  Av: Wallace, David Foster
  Språk:
  Svenska
  Publiceringsår: 2013
  Klassifikation: Skönlitteratur översatt från engelska
  Finns som: Bok
 41. Tunisian girl

  Undertitel: en bloggares berättelse om den arabiska våren
  Av: Ben Mhenni, Lina
  Språk:
  Svenska
  Publiceringsår: 2012
  Klassifikation: Historia
  Finns som: Bok
 42. Blodläge

  Av: Theorin, Johan
  Språk:
  Svenska
  Publiceringsår: 2010
  Klassifikation: Svensk skönlitteratur
  Finns som: Ljudbok - CD
 43. Ondskans pris

  Av: Mattsson, Set
  Språk:
  Svenska
  Publiceringsår: 2012
  Klassifikation: Svensk skönlitteratur
  Finns som: Ljudbok - CD
 44. Den lilla Mullvaden och snögubben

  Av: Miler, Zdeněk
  Språk:
  Svenska
  Publiceringsår: 2012
  Klassifikation: Bilderböcker och kapitelböcker på svenska för små barn
  Finns som: Bok
 45. Slaget om Västeuropa

  Av: Tamelander, Michael
  Språk:
  Svenska
  Klassifikation: Andra världskriget 1939-1945
  Finns som: Bok
 46. Upprorstid

  Undertitel: historien om Svante Ulfsson Trana, som vid tolv års ålder var med om upproret i Dalarna under våren 1521
  Av: Sidenbladh, Cecilia
  Språk:
  Svenska
  Klassifikation: Skönlitteratur på svenska för barn
  Finns som: Bok
 47. Vägen till Los Angeles

  Undertitel: roman
  Av: Fante, John
  Språk:
  Svenska
  Publiceringsår: 2011
  Klassifikation: Skönlitteratur översatt från engelska
  Finns som: Bok
 48. Älvstoft

  Av: Woods, Titania
  Språk:
  Svenska
  Publiceringsår: 2011
  Klassifikation: Bilderböcker och kapitelböcker på svenska för små barn
  Finns som: Bok
 49. Ett år med stickning

  Av: Bliss, Debbie
  Språk:
  Svenska
  Publiceringsår: 2011
  Klassifikation: Hem och hushåll
  Finns som: Bok
 50. Måns och Mari om hösten

  Av: Beckman, Kaj
  Språk:
  Svenska
  Klassifikation: Bilderböcker och kapitelböcker på svenska för små barn
  Finns som: Bok
 51. Måns och Mari om sommaren

  Av: Beckman, Kaj
  Språk:
  Svenska
  Klassifikation: Bilderböcker och kapitelböcker på svenska för små barn
  Finns som: Bok
 52. Vårglädje

  Av: Morken, Miriam Nilsen
  Språk:
  Svenska
  Publiceringsår: 2010
  Klassifikation: Teknik, Industri, Kommunikationer
  Finns som: Bok
 53. Sanders sandaler

  Av: Arrhenius, Peter
  Språk:
  Svenska
  Klassifikation: Bilderböcker och kapitelböcker på svenska för små barn
  Finns som: Bok
 54. Djävulssonaten

  Undertitel: ur det svenska hatets historia
  Av: Larsmo, Ola
  Språk:
  Svenska
  Publiceringsår: 2007
  Klassifikation: Sveriges historia
  Finns som: Bok
 55. Lina från Horsabol

  Undertitel: roman om kampen för bildningen
  Av: Lorentz, Anna
  Språk:
  Svenska
  Klassifikation: Svensk skönlitteratur
  Finns som: Bok
 56. I let the music speak

  Av: Otter, Anne Sofie von
  Språk:
  Engelska Svenska
  Publiceringsår: 2006
  Klassifikation: Schlager och evergreens
  Finns som: Musik - CD/LP
 57. Oskuldens sista år

  Undertitel: det hände sig våren 1913
  Av: Rudberg, Birgitta
  Språk:
  Svenska
  Klassifikation: Svensk skönlitteratur
  Finns som: Bok
 58. 1812

  Undertitel: Napoleons marsch mot Moskva
  Av: Zamoyski, Adam
  Språk:
  Svenska
  Publiceringsår: 2006
  Klassifikation: 1789-1815
  Finns som: Bok
 59. Svenska sångfavoriter

  Av: Dahlquist, Lasse
  Språk:
  Svenska
  Publiceringsår: 1984
  Klassifikation: Schlager och evergreens
  Finns som: Bok
 60. Lilla vinterboken

  Av: Näslund, Görel Kristina
  Språk:
  Svenska
  Publiceringsår: 2005
  Klassifikation: Biologi
  Finns som: Bok
 61. Mumindalen

  Språk:
  Svenska
  Publiceringsår: 2005
  Klassifikation: Svensk film och tv
  Finns som: DVD
 62. Röster som aldrig tystnar

  Undertitel: Tredje rikets offer berättar
  Av: Szulc, Artur
  Språk:
  Svenska
  Publiceringsår: 2005
  Klassifikation: Historia
  Finns som: Bok
 63. Hundra och en dag

  Undertitel: en reportageresa
  Av: Seierstad, Åsne
  Språk:
  Svenska
  Publiceringsår: 2004
  Klassifikation: Historia
  Finns som: Ljudbok - CD
 64. Hjärtats oro

  Undertitel: anteckningar från ett vardagligt sjukdomsfall
  Av: Crafoord, Clarence
  Språk:
  Svenska
  Publiceringsår: 2004
  Klassifikation: Biografi med genealogi
  Finns som: Bok
 65. Fiskedon

  Undertitel: om fiske och redskap förr i tiden
  Av: Dyhlén, Göran
  Språk:
  Svenska
  Publiceringsår: 2004
  Klassifikation: Föremål
  Finns som: Bok
 66. Sunnanäng

  Av: Lindgren, Astrid
  Språk:
  Svenska
  Klassifikation: Bilderböcker och kapitelböcker på svenska för små barn
  Finns som: Bok
 67. Terror och tragik

  Undertitel: Helsingfors och Sibbo våren 1918 : anteckningar
  Av: Schybergson, Gerda
  Språk:
  Svenska
  Publiceringsår: 2003
  Klassifikation: Historia
  Finns som: Bok
 68. Aschenbrenner

  Undertitel: fyra decennier
  Av: Johansson, Hans
  Språk:
  Svenska
  Publiceringsår: 2003
  Klassifikation: Konsthistoria
  Finns som: Bok
 69. Ellen Trotzig

  Undertitel: Österlens första målarinna
  Av: Rausing, Birgit
  Språk:
  Svenska
  Publiceringsår: 2003
  Klassifikation: Konsthistoria
  Finns som: Bok
 70. Tärnan

  Av: Colbing, Sören
  Språk:
  Svenska
  Publiceringsår: 2002
  Klassifikation: Fåglar (Aves)
  Finns som: Bok
 71. Grevinna

  Av: Söderholm, Margit
  Språk:
  Svenska
  Klassifikation: Svensk skönlitteratur
  Finns som: Bok
 72. Mest av allt

  Undertitel: Gunnar Wiklund - allt det bästa!
  Av: Wiklund, Gunnar
  Språk:
  Svenska
  Publiceringsår: 2001
  Klassifikation: Schlager och evergreens
  Finns som: Musik - CD/LP
 73. Små rum

  Av: Nilsson, Lisa
  Språk:
  Svenska
  Publiceringsår: 2001
  Klassifikation: 70-talets rock och framåt
  Finns som: Musik - CD/LP
 74. Progghits!

  Undertitel: proggen i en liten ask
  Språk:
  Svenska
  Publiceringsår: 2000
  Klassifikation: 70-talets rock och framåt
  Finns som: Musik - CD/LP
 75. Flickorna Anckarberg

  Undertitel: en Hellestaroman
  Av: Söderholm, Margit
  Språk:
  Svenska
  Klassifikation: Svensk skönlitteratur
  Finns som: Bok
 76. Caroline

  Av: Söderholm, Margit
  Språk:
  Svenska
  Klassifikation: Svensk skönlitteratur
  Finns som: Bok
 77. Sommar på Hellesta

  Av: Söderholm, Margit
  Språk:
  Svenska
  Klassifikation: Svensk skönlitteratur
  Finns som: Bok
 78. Bröderna

  Av: Söderholm, Margit
  Språk:
  Svenska
  Klassifikation: Svensk skönlitteratur
  Finns som: Bok
 79. Kristina från Duvemåla

  Undertitel: notalbum
  Av: Andersson, Benny
  Språk:
  Svenska
  Publiceringsår: 1997
  Klassifikation: Musikalier (Noter)
  Finns som: Musikstycke
Skrivet av: Gun Johansson den 7 maj 2015