Lokalsamling och släktforskning

Du som vill veta mer om vår hembygd är välkommen att besöka vårt hembygdsrum eller förkovra dig bland materialet på vår hembygdshylla. Bland materialet som vi har i hembygdssamlingen finns även en del texter som kan vara intressanta för dig som släktforskar.

Våra bibliotek har ofta material som är specifika för orten där biblioteket ligger. Eftersom en del av materialet är unikt eller mycket svårt att få tag i kan du inte låna hem just dessa texter. Du får däremot gärna sitta i biblioteket och studera materialet.

På biblioteken i Alunda, Öregrund och Österbybruk har vi hembygdsrummen där du kan sitta avskilt och studera i lugn och ro. Biblioteken i Gimo och Östhammar har hembygdshyllor ute i biblioteket. Hembygdshyllorna är placerade så att du får viss avskildhet, men du är fortfarande ute i biblioteket.

För mer information

Vill du veta mer om Lokalhistoria och om vad som finns på biblioteket är du välkommen att kontakta oss på biblioteket.

Släktforskning

Du som är intresserad av släktforksning kan komma in på något av våra bibliotek. Vi kan erbjuda dig att låna en dator med tillgång till Arkiv Digital och SVAR, samt Sveriges dödsbok, Begravda i Sverige och Sveriges befolkning beroende på vilket bibliotek du besöker. Vi har också litteratur om släktforskning som ofta är placerad nära vår lokalsamling. Datorn kan du boka 90 minuter åt gången. Är det ingen annan som ska ha den efter dig låter vi dig sitta kvar en stund till.

  1. Östhammars Stadsbibliotek

    Östhammars bibliotek är huvudbibliotek i Östhammars kommun och finns i kulturhuset Storbrunn. Inne i biblioteket finns kulturhusets konstkub som är ett rum för konstutställningar. Välkommen till Östhammars Stadsbibliotek!

    Telefon: 0173-863 00
Visa fler titlar...