Vårt Uppland

Vad är Vårt Uppland? Jo, ett ställe där vi samlar allt som har att göra med just Uppland. Tips, artiklar, reportage eller annat.

Lokalhistoria på biblioteket

Firsmark bruk
Alla folkbibliotek har ett särskilt intresse för böcker, artiklar och andra dokument som har att göra med den lokala bygden.

Oftast finns det en särskild hylla med lokalhistoria på biblioteket. Ibland finns det till och med ett eget rum för den lokalhistoriska samlingen. På så sätt kan biblioteket vara en guldgruva för den som släktforskar.

Biblis digitala lokalsamling

Vårt Uppland är Biblis egen lokalsamling. Här lyfts saker och ting fram som, på ett eller annat sätt, har att göra med vårt län. Det kan vara tips på böcker eller film, temaartiklar, nyttiga länkar eller våra uppländska författare.

Allt material som finns i digital form läggs även ut på Bibli. Tanken är att sidan ska växa allt eftersom.

Vill du veta mer om vad som finns på ditt bibliotek kan du via Vårt Uppland hitta vidare till ditt bibliotek, där du kan ta kontakt för hjälp och information.

Var med och bidra

Som sagt, tanken är att sidan ska växa. Allra helst tillsammans med er besökare. Du kanske vill tipsa om en bok, en film eller något annat? Kanske har du något att berätta om - en historia eller en annekdot? Du är välkommen att kontakta oss.

Är du lärare och jobbar med upplandstema med din klass? Bibli och Vårt Uppland kanske kan vara ett ställe där elevernas arbeten kan publiceras.

Tveka inte att kontakta oss om du har idéer och innehåll som du vill bidra med. Du kan mejla oss redaktionen@bibli.se eller skriva direkt i formuläret.

 

Text: Carin Carlsson Bild: Fredrik Thun

 

 

Skrivet av: Carin Carlsson den 5 november 2011