Vad vet du om Thailand?

Väldigt många svenskar åker på semester till Thailand. Kanske har du varit där? Den 5 december har Thailand nationaldag. Vill du veta mer om landet hittar du några böcker här.

Liten thailändska flicka.
Vad heter Thailands huvudstad? Finns det tigrar i Thailand? Vilka länder gränsar till Thailand? Vilka färger har den thailändska flaggan? Har de kung eller president?

Svaren på dessa frågor hittar du i Iva Stepáns bok Thailand och Hanna Koskinens bok Thailand. I böckerna hittar du även massa annan fakta om hur det är i Thailand.

Tråkigt nog är det inte så många böcker som översätts till svenska från thailändska. Däremot finns det några böcker som  utspelar sig i landet, som till exempel Adam åker till Thailand (från 9 år).

Barn i Thailand

Det finns även böcker som handlar om barn i Thailand som till exempel Du klarar det, Misa (från cirka 10 år). Den handlar om den fattiga flickan Misa som bor i en bergsby. För att rädda henne från att råka ut för barnarbete eller prostitution skickar hennes mamma henne till ett barnhem.

Boken Kay från Koh Lanta i Thailand, handlar om en tioårig pojke som heter Kay. Han går i skolan, men som sin pappa vill Kay bli fiskare. Men en dag i förstör en tsunami familjens hem och båtar.

Längre ner på sidan finns fler böcker som handlar om Thailand. Om du läser på thailändska kan vi på biblioteket hjälpa dig att hitta böcker att låna.

 

Kunde du svaren på frågorna?

Om inte så kan du läsa dem här:

Bangkok heter huvudstaden
Ja, det finns tigrar i Thailand
Burma, Laos, Kambodja och Malaysia gränsar till Thaliand
Thailands flagg är röd, vit och blå
Thailand har kung

 

Bilder: thailändsk flicka (foto: Antonio Bravo, cc by-nc-sa 2.0). Bokomslag.

 

 1. Thailand

  Undertitel: hemma bra men borta bäst : en resebok för barn - berättelser, fakta, tips och pyssel
  Av: Stepán, Iva
  Språk:
  Svenska
  Publiceringsår: 2011
  Klassifikation: Asien
  Finns som: Bok

Målgrupp:

Taggar:

Skrivet av: Carin Carlsson den 4 december 2012